sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Käpypitsiliinan uudet kerrokset

-


Kesähaaveita käpypitsissä hankien aikaan
Renulekin ohjeella käpyilty pitsiliina on edennyt muutaman kerroksen. Kaksivärinen keltainen, kirjava oranssi ja syvä punainen jatkavat syyskesän väriskaalaa. Laitoin pitsikuvion välillä valkoiselle alustalle, jotta saat jonkinlaisen käsityksen väreistä.

 Jokainen tausta korostaa värejä omalla tavallaan ja liinan ilme muuttuu. Valkoinen tausta on melko totuuden mukainen; ehkä kirkkaat värit, punainen ja keltainen kirkastuvat tässä liikaa, mutta muut värit ovat hyvin lähempänä oikeita värejä.

Arjessa tulee kuvattua liikaa puhelimella sen sijaan, että vaivautuisin ottamaan kaapista kameran ja etsisin parhaan mahdollisen objektiivin kuvaamista varten. Nyt päätin kokeilla.Värivertailua kameran ja puhelimen kuvissa.Latasin kameran akun ja otin kuvan. Kamerani on Olympus Pen E PL8. Löysin jopa tämän pikkuobjektiivin kassista, joka oli kesällä mukana luontokuvaus matkalla.

 •  Otin siis kuvan pannukakkuobjektiivilla M.Zuiko Digital 14-42mm 1.35-5.6.
 • Vertailukuvista oikeanpuoleinen on otettu Huawei 7 puhelimellani ja vasemmanpuoleinen kameralla ilman salamavaloa.
 • Päivä ei ollut aurinkoinen, mutta valoisa aamupäivä. 
 • Liina ei ollut suorassa päivänvalossa, vaan pienessä varjossa kukkaruukun takana pöydällä.  
 • Kameralla otetussa kuvassa värit ovat oikeampia ja selkeämpiä kuin puhelimen kuvassa. 
 • Kullanvihreän langan värin vihreä osa korostuu, juuri sen sävy vaihtelee näistä väreistä eniten taustavärin vaihtuessa.

Nyt kun sain kameran kuvauskuntoon, yritän ottaa myös näitä käsityökuvia enemmän kameralla puhelimen sijaan. Lopputulos on kameralla merkittävästi parempi.

4 kommenttia:

 1. I like your colours. I’m working in white, but I do like the coloured versions. Interesting comparison between camera and phone photos. I thought the modern phones had picture taking sorted, but clearly a good camera does better.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am glad that you like my colors and camera.☺

   Poista
 2. Beautiful, irrespective of device or background! 💖 I feel handicapped having to take pics in artificial light and sometimes the background plays tricks 🤪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know the feeling. That's why I took the camera. 😁

   Poista