sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Frivolite-Ankars Rannekoru

 

Käpyptsirannekoru salamavalolla kuvattuna.Kevään liina etenee hiljalleen ja päätin tehdä väliin korun. Kun on samaan aikaan kesken kaksi pitsiä, niin haluan niiden olevan täysin erityyppisiä, jotta käsityön tekeminen on vaihtelevaa ja työn vaihtaminen on mielenkiintoista. Korun ja liinan erona on tekniikan lisäksi myös valmistumisaika. Kun on kesken pitkään kestävä liinaurakka, niin korut taas valmistuvat nopeasti.


Käpypitsin luonne

Käpypitsikorut ovat usein hentoja juhlakoruja, joita ei joka päivä oteta esille. Välillä kuitenkin olisi mukavampi pitää huolettomampia arkisempia koruja. Tarkoitan siis koruja, jotka ehdottomasti pysyvät muodossaan, eivätkä tunnu pitsimäisen haurailta reikäisine kuvioineen. 

Kuitenkin korun pitää olla kaunis ja käsityökorussa pitää näkyä käden taito.  Ymmärrän, ettet välttämättä jaa näkemystä kanssani. Olen törmännyt ajatukseen, että käpypitsin pitää aina olla hentoa, koristeellista ja ilmavaa. Itse kannatan monimuotoisuutta niin koruissa, kuin muissakin pitsitöissä.

 

Rannekoru

Innostuin tekemään tämän Ksenija Shvedenkon ohjeen mukaan vähän napakamman korun. Rannekoru on rakenteeltaan runsas ja kiertyy ranteen ympärille automaattisesti. Koru on koristeellinen, mutta selkeälinjainen ja tavanomaista paksumpi.

Tein korun kullanvärisestä langasta. Lanka on ohuempi kuin ohjeessa ja koru tulikin kapeampi, mutta silti tukevan tuntuinen. Vähän harmittaa tuo langanväri, sillä olen aina ollut enemmän hopeakoruihminen, enkä ole sinut kultakorujen kanssa. Joka tapauksessa tekisi mieli tehdä toinen koru samalla ohjeella paksummasta langasta hopean tai vaalean värisenä.Tummalla taustalla luonnon valossa 


Minulla oli onneksi kullanvärisiä nikkelittömiä korunosia ja sain tähän koruun sopivan magneettilukon. Lisäksi laitoin korun ulkopuolelle suojaksi hiukan tekstiilille tarkoitettua decoupage-lakkaa. Kättä vasten tuleva sisäpuoli on lakkaamatonta puuvillaa. Luulen sen tuntuvan paremmalta ihoa vasten.

Kaunista kokonaisuutta varten tämä rannekoru tarvitsee vielä samaa sävyä olevat korvakorut. Seuraava aihe taitaa siis olla korvakorujen kehitteleminen rannekorun teemasta.
6 kommenttia:

 1. Yes, I think it’s good to show that tatting isn’t necessarily dainty and airy. The bracelet is lovely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm glad you like my bracelet. Russian patterns are not always easy, but worth the effort.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. I think so too. A beautiful pattern from Ksenia Shvedenko.

   Poista
 3. It is a Lovely piece of jewellery and tatting! 😍 You manage to find such interesting and diverse patterns from the net - some day I hope to tat many of them 💕

  VastaaPoista
 4. Thank you! I also find it interesting to compare how different patterns are on different sides of the globe.

  VastaaPoista