sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Päivänpaisteliinan uudet kerroksetAurinkotaivaan poutapilvikerrokset

Aurinkoliina

Aloitin aurinkoliinan, kun valoa oli vähemmän ja kesä vasta tulossa. Nyt aurinko paistaa ulkonakin ja liina edistyy. Toivottavasti tämä liina löytää pysyvän paikan kodin sisustuksessa. Jos tämän näkeminen toisi iloisen ja piristävän ajatuksen auringosta vielä syksyllä ja talvella, jolloin valoa on vähemmän. Kesäpäivä on liinassa aina lämmin ja valoisa.

 Kesän lämpöä saa vielä odotella, sillä tänään toukokuun todellisuudessa päivät ovat koleita, vaikka aurinko paistaakin korkealla taivaalla. Keväässä vielä vahvasti mennään vaikka koivujen pienet hiirenkorvat alkavat kasvaa lehdiksi ja lupaavat kesää. Aurinkoliinan aiempia vaiheita löytyy postauksista liinan aloitus ja Päivänpaisteliina.

Poutapilvet

Kesäinen aurinkotaivas tarvitsee poutapilvensä, jotka kulkevat hattaroina pitkin taivaanrantaa, lipuvat tuhansissa muodoissa eteenpäin. Poutapilvien katselu rentouttaa ja antaa ajatusten virrata. Välillä poutapilvien välistä näkyy sinitaivas ja toisinaan yksittäinen häikäisevä auringonsäde katkaisee kesässä rentoutujan uneksimisen. 

Tällaista mielikuvaa ajatellen tein poutapilvikerroksen liinaan. Poutapilviä on runsaasti, osa suurempia ja osa pienempiä. Pieniä valkoisia pilvenhattaroita olen laittanut liinan raitoihin jo aiemmin. Nyt aiempien kerrosten pienet valkoiset pallot nousevat näiden uusien pilvenhattaroiden mukana paremmin liinassa esille.
Poutapilvikerrokset

 

Pitsiliinan syvempi olemus

Mummo virkkasi pitsiliinoja ja pitsiliinat tuovat kotoisen tuulahduksen lapsuudesta. Mummon liinat olivat myös esillä, kaikilla mahdollisilla pöydillä ja tasoilla. Mietin, että täytyy laittaa liinoja ja pitsejä enemmän näkyville Silloin pitsin olemus säilyy omille lapsillenikin kotoisena tuulahduksena, etteivät koristeelliset pitsiliinat katoa seuraavan sukupolven kodeista.

Havahduin todella siihen, että minulla on vain yksi pitsiliina esillä. Liina on Jan Stawazin malli toteutettuna violetilla langalla. Violetin liinan pitkää valmistumishistoriaa linkistä. Aloitin liinan matkakäsityönä, se sopi hyvin matkalle, koska aluksi tein pyöreitä osia ennen liinan kokoamista.

 Liina on rahapuun ruukun alla kukkapöydällä, jonka nyt jo edesmennyt kummitätini on nikkaroinut nuorena vuosikymmeniä sitten. Kukkapöytä on kaksitasoinen, alapuolelle olen virittänyt muutaman valkoisen langan ja taso toimii nyt pienenä nuottihyllynä pianon vieressä. 

Liina sointuu pianon päällä olevaan violetin sävyiseen juoruun, jonka alun sain äidiltäni viime vuonna. Ymmärrän, että liina on asettunut tähän, väriympäristöön, mutta sittenkin se on ainut pitsiliina esillä ja  kaapista löytyy niin omia, kun mummonkin tekemiä liinoja.Pitsiliina kukkapöydällä
6 kommenttia:

 1. Your renulek doily is really looking lovely. I like to use colours symbolically in a doily too. You will have to get more doilies out and display them! I read once about a lady who rotates her doilies - shows one for a while and then puts it away and displays a different one. Of course another one might not coordinate as well with your plants!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Rotating the doilies is a great idea, but maybe I’ll choose a larger table for it. A good changeover time could be a dust wiping time. Thank you for the comment.

   Poista
 2. I agree with Jane's observations and comment! I also loved your anemone and the colour symbolism there, in the previous post.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I am glad that you like my colors and symbolism. I try to combine works with time or purpose, then they become memories.

   Poista
 3. Absolutely awesome doily!!! :)
  I love the purple too!!! :)

  VastaaPoista