lauantai 17. marraskuuta 2018

Lumihiutaleet ja käsityömessut

Lumituisku


Sain viimein äidin lumihiutaleet valmiiksi ja vein ne äidille näin hyvissä ajoin ennen joulua. Otin kuvan äidin keittiössä työtason päällä. Minusta hiutaleet tuntuvat lentävän lumituiskussa tuon työtason kuvioinnin päällä otetussa kuvassa.

Käytiin tänään lapsen ja hänen koulukaverinsa kanssa käsityömessuilla Tampereella. 
Lopulta ostin vain pari kerää lankaa ja kaksi lehteä. Tänä vuonna messut tuli läpikäytyä nopeammin kuin viime vuonna. Samoin kävi tytöille. Oltiin lähdössä kotiin jo hyvissä ajoin ja valoisaa päivää riitti melkein kotiin asti.

 Viime vuonna ihastelin lankalaboratoriota Se oli tänä vuonna vaatimattomampi. Tosin paikalle oli tuotu karsta ja pari rukkia, joiden takana istui ihmiset havainnollistamassa villan muuttumista langaksi. Toden sanoakseni, en jaksanut odottaa niin kauan, että olisin nähnyt kehräystä, tosin en tiedä kehräsivätkö ollenkaan oikeasti, vai esittelivätkö vain rukkeja. Minulle työvaiheet eivät olleet uusia; olen nuorena kehrännyt, niin kotiteollisuuskoulussa kuin mummolassakin. Tiesin siis miten rukki toimii ihan ilman näytöstäkin, mutta tiesivätkö kaikki näyttelyvieraat.
En ottanut messuilta enempää kuvia, virikkeitä sain mukaan ilman kuvia.


Lankaseinä

Rukkeja

4 kommenttia:

  1. Pretty flurry of snowflakes. I like to see the yarn wall and the different spinning wheels.

    VastaaPoista
  2. Look like the start of a little snow storm❄ and they yarn is also beautiful

    VastaaPoista
  3. Thank you Michelle, Carollyn and Jane! We still have no snowstorms. Just lace snowflakes.

    VastaaPoista