sunnuntai 25. marraskuuta 2018

JoulukukkiaJoulun värejä aki-tatting-malleissa
Näin instagramissa herkän kukkamallin ohjeineen. Ohje löytyy myös aki’s tatting lace blogista.  Kuviot toivat mieleen joulutähdet ja laitoinkin niihin joulun vihreää ja avaamattomana lankakorissa ollutta Victorian red – väristä Lizbet 40 lankaa. Punainen oli ehkä vähän liian syvä ja voimakas joulunpunaiseksi, etenkin nyt, kun viime viikolla askarteluliikkeen myyjä kertoi joulun olevan tänä vuonna vaaleanpunainen. Siihen muotiin en taida lähteä, kyllä joululla on ihan oma perinteinen punaisensa ainakin minulle.

Joulutähti kukassaKuvio on yksinkertainen, mutta minusta vähän hidas tehdä. Noiden kukkien, joissa keskusrengas on eri värinen kuin terälehdet, tekeminen oli alkuun hidasta, mutta niin kai sen kuuluukin olla, että työ sujuu nopeammin, kun vauhtiin pääsee. Haluaisin vielä kolmannen, jotta saisin näistä näyttävämmän kukkasommitelman.


Pikkujoulureissu


Tänä vuonna ajelin erään yhdistyksen pikkujouluun vähän kauemmaksi. Tilaisuus alkoi illalla seitsemän aikaan, jolloin oli jo pimeä. Kun saavuin perille ja katsoin autosta ulos, niin näky oli vaikuttava. Lehdettömät oksat reunustivat linnamaista rakennusta katulamppujen kelmeässä valossa. Tihkusade viimeisteli vaikutelmaa. Otin kuvan puhelimen kameralla tuulilasin läpi nousematta autosta. Mietin minkä nurkan takaa tai mistä ikkunasta voin nähdä linnan kummituksen. Annoin mielikuvituksen laukata hetken ja nautin tunnelmasta ennen kuin menin sisälle etsimään muita yhdistyksen jäseniä.


Synkkä syksyinen ilta linnan pihalla


Sisältä löytyi 1903 rakennetun jugendlinnan lukuisat pienet kauniit yksityiskohdat. Jouluateria ylitti myös odotukset. Se oli todella runsas ja monipuolinen. Sen jälkeen olo oli kylläinen, kuitenkaan ei tuntunut siltä, että olisi syönyt liikaa. Jotenkin käsittämätön tilanne, kun kuitenkin ateria oli aivan loistava ja täynnä erilaisia makuja. Paikasta huokui historia ja rauhallista vanhaa tunnelmaa. Tämän hotellin voisi sisällyttää johonkin omaan lomamatkaan joskus. Harvemmin vain matkat suuntautuvat Imatralle, jossa tämä vanha valtionhotelli sijaitsee.

Jugendlinna

6 kommenttia:

 1. Love your Christmas flowers. Yes, traditional need not follow the laters trends too closely.

  VastaaPoista
 2. perfect colors for this time of year and beautiful tatting! and lovely building too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, red and green are in flowers. White snow should still come.

   Poista