lauantai 18. marraskuuta 2017

Syksykukkaliina valmistui

Syksykukka Ø 18 cm

Sain syksykukaksi muuttuneen tattinweedin ”pilvien puutarha”- liinan valmiiksi. Ohjeen liinaan löysin Instagramista. Nyt huomasin, että yksityiskohtaisempi ohje löytyy blogista .

Syksyn värien lisäksi liinassa on jäänsininen, ja ajattelin, että lopputulos olisi huurteinen kukka, mutta ehkä tämä sininen on huurretta sinisempi. Sukkulassa on yhä syksyn voimakkaita värejä, vaikka luonto on jo synkkä, ankea ja loskainen. Ruska on kuihtunut pois. Täytyy varmaan jo ihan tietoisesti piilottaa kaikki ruskanväriset langat, jotta pääsee eteenpäin. Loppusyksyn olisi jo aika kääntyä alkutalveksi, ja siihen yritän asennoitua.

Blogin päivitys siirtyi tähän iltaan, kun kävin Tampereen käsityömessuilla. Kello oli herättämässä jo viiden jälkeen, joten en eilen illalla tietokonetta avannut. Tänä vuonna tyttäreni 11v oli houkutellut kaverin messuille mukaan. Tytöillä oli kiinnostuksen kohteet hieman toiset kuin minulla, joten mentiin eri reittejä. Se oli ihan mukavaa. Ei eksytty toisistamme lopullisesti, vaikka siinä hälinässä ei puhelimen ääntä aina kuullutkaan.

Suomenlampaan villan esittelyseinä.

Messuilla ilahduin erityisesti suomenlampaan villan esillä olosta, onhan suomalainen villa ollut aina lähellä sydäntäni. Sanna Vatasen kokoama lankalaboratorio oli hieno. Siinä oli villa eri muodoissa ja eri hienouksissa. Pitkän kuitunsa ja pehmeytensä ansiosta suomalaisen alkuperäisrodun villa taipuu moneen muotoon, mikä tuosta esittelyseinästä kävi hyvin ilmi. Sanna Vatanen on myös ollut tekemässä uutuuskirjaa nimeltä ” BÄÄ! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta”.

Sanna Vatasen villatöitä
Messureissu sujui mukavasti. Kuuntelin autossa kotiin tullessa kuinka tytöt miettivät Käsityömessujen nimeä. Nimi oli heidän mielestään harhaanjohtava; se kuulostaa sille, että siellä on vain vanhoja mummoja opastamassa nuoremmille ihmisille miten käsitöitä tehdään.  Nyt messut on suuret ja siellä on esillä paljon kaikkea, eikä sitä voi nimestä päätellä ja tietää, jos ei käy messuilla. Tämä oli siis 11v nuorison näkemys asiasta.

3 kommenttia:

  1. Your Autumn flower has turned out beautifully! The fair sounds like one I would really like to go to.

    VastaaPoista