perjantai 21. huhtikuuta 2017

Sininen kirjanmerkki


Kevätsää oli tänään todella oikullinen; aamulla oli auton katolla lumikerros ja ulkona suojasää, sitten satoi vettä samalla kun sää viileni. Puolen päivän jälkeen sade muuttui lumeksi ennen kuin sade lakkasi. Iltapäivällä oli kaunis auringon paiste ja pihat vesilammikoita täynnä. Nopeita ja arvaamattomia muutoksia, jotka vaikeuttivat tarkoituksenmukaista pukeutumista, mutta päivästä selvittiin. Lapset tosin kastuivat kotimatkalla koulusta, toivottavasti eivät vilustuneet.

Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä tämän kirjanmerkin kokoelmaani. Kirjanmerkkiä olen ihaillut tällä sivulla, jolta löytyy myös ohje.  Valitsin langaksi Lizbeth Twirlz 20. Valintaperusteena oli se, että tämä kerä on vain aina valinnassa jäänyt toiseksi.

Väri oli haastava kuvattava. Halusin, että väri on kuvassa luonnollinen ja kuvio erottuu selvästi. Vihdoin löysin tuon kirjankannen, jossa molemmat vaatimukset täyttyivät. Valkoinen säie haittasi vaaleilla taustoilla ja tummilla värisävy muuttui. Seuraavan kirjanmerkin tekisin yksivärisestä langasta, jolloin lopputulos olisi juhlavampi kuten mallissa. Nyt sitten mietin, mitä tekisin noilla sukkuloilla, joissa on tätä lankaa jäljellä. Kirjanmerkki on kaunis ja toivon, että tarttuisin siihen  taas joskus kun sukkulassa on joku toinen lanka.


 Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti