perjantai 30. joulukuuta 2016

Mukinlämmittimet

Talvimukit

Juhlapyhien sää on ollut lämmin, mutta sääennustukset lupaavat heti vuoden vaihtumisen jälkeen viileneviä ilmoja. Uusi lumi ja pieni pakkanen ovat kyllä tervetulleita ennen kuin lumi sulaa pihalta kokonaan. En mielelläni luopuisi valkoisesta pihasta tähän aikaan vuodesta.
Talventulon tunnelmissa tein Iittalan turkooseihin Teemamukeihin lämmittimet villalangasta. Langat ovat Koivukorven tilalta  Haminasta.

Villalankapitsi on niin haasteellinen, että suunnittelin jo luopuvani villapitseistä ja katselin villalankoihin sopivia neulemalleja. Tässä oli haastavinta saada kuppiin sopiva pitsi. Tuon takimmaisen mukin pitsistä tuli vähän löysähkö ja etummaisen mukin pitsiä jouduin kiristämään vähän liiankin tiukalle. Kovettaminen varmaan auttaisi ja pitsit asettuisivat sopivan levyisinä mukin ympärille, en kuitenkaan vielä ole kovettanut. Tein lämmittimiin myös pohjat, jotka osaltaan pitävät pitsiä muodossa. Molemmat mallit pysyvät mukissa paikoillaan, mutta jonain päivänä kovetan pitsin toiselta puolelta. Kunhan vain osaan päättää onko se sisäpuoli vai ulkopuoli. Kerään yleensä vähän enemmän kovetettavia töitä kerralla käsiteltäviksi, siksi osa kuvista on aina vielä kovettamatta. Lähes kaikkiin töihin kuitenkin teen vähintään kevyen kovetuksen.


Mukissa haastavaa oli myös korva. Kuvassa takana olevan lämmittimen tein ensin. Siihen oli helppo jättää pitsiin kolo. En tiedä oliko se kuitenkaan järkevä tapa, koska pitsi oli muutenkin vähän löysä. Toisen mukin kohdalla keksin kiinnittää pitsiin pienen rusetin, jonka avulla pitsi pysyy napakammin. Rusettia ei ole tarkoitus avata, lämmittimen saa hyvin pois kupista tuon pikkurusetin kanssakin. Harmittaa etten keksinyt tuota ensimmäisen mukin kohdalla. Täytyy muistaa tuo niksi, jos vielä joskus erehdyn jotain vastaavaa tekemään.

Korvarusetti


Huomenna on vuoden viimeinen päivä. Katson kulunutta vuotta taaksepäin tyytyväisenä. Olen ehtinyt ottaa arjestani aikaa käsitöille ja julkaista blogitekstejäkin lähes säännöllisesti. Kävijöitäkin blogissa on ollut, mikä kannustaa jatkamaan. Uuden vuoden lupauksia minulla ei ole ollut tapana tehdä, enkä tee niitä nytkään. Tulevasta vuodesta kun tiedän vain, että teemukit pysyvät vähän lämpimämpinä kuin tänä vuonna.

Onnellista vuotta 2017!
toivottaen

Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti