lauantai 10. joulukuuta 2016

kynttilälyhdyt

Villatuikut

Tällä viikolla sää on ollut kylmä ja tuuli on vielä lisännyt pakkasen purevuutta. Minulla ainakin on vielä talveen tottuminen kesken ja olen useampanakin päivänä poikennut huoltoasemalle ostamaan lämpimän kaakaon. Viileän sään materiaalivalintana on lämmin villalanka.

Tein villasta ja Kierrätyslasihelmistä pienet lyhdyt led-tuikuille. Himmeässä kierrätyslasissa valo taittuu kivasti ja helmet tulevat esille. Helmet ovat suuria. Villan keskellä ei voi pitää oikeaa tuikkua, mutta ledeille se käy. Joulutähden punaisen kanssa villa antaa kodikkaan ja lämpimän vaikutelman. Pidän noista pikkulyhdyistä ja kunhan saan joulusiivouksen valmiiksi, niin tuikuille löytyy varmasti paikka ainakin jouluksi.

Villan kanssa on aina sama haaste; solmujen määrää täytyy aina vähentää suunnitellusta. Tässäkin punaisten, suurten helmien kanssa jättäisin solmuluvun vielä vähemmäksi, jos nyt tekisin tuolla mallilla uuden lyhdyn. Vain viimeisessä verihelttaseitikin keltaisessa solmuja on tarpeeksi vähän ja tuikku menee napakasti villakehykseen. Muista tuli vähän väljiä, mutta eipä noita tarvitse siirrellä kun asettaa tuikut paikalleen. Jatkoa varten tämän muistikuvan pitäisi vahvistaa ajatusta kuvioiden pelkistämisestä ja solmujen vähentämisestä villan kanssa. Jospa jo pikkuhiljaa alkaisin oppia villapitsin vaatimuksia kuvioille ja käytölle


Epäonnistunut punajuuriväri ja vihreät helmet

Verihelttaseitikkiväri ja keltaiset helmet

Nokkosvärjäys ja punaiset helmet


Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

  

4 kommenttia:

 1. Ovat kaikki niin kauniita. Noissa on hyvä tosiaan ledituikkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla on varastossa noita kierrätyslasihelmiä, joten olen tyytyväinen kun keksin niille käyttöä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. I like recycling glass beads glow in the candle light.

   Poista