lauantai 17. joulukuuta 2016

Lumikuusi


Joulun on enää viikko, mutta en ottanut mitään erityistä jouluaihetta, vaan tein talvimaiseman. Talvikuvat sopivatkin aikaan nyt, kun pitkästä aikaa on toiveita kunnolla lumisesta joulusta. Jotenkin lumi kuuluu joulumaisemaan, vaikka meillä ei taida enää kukaan uskoa joulupukkiin, eikä lapsia saa enää ojennukseen vedotoamalla ikkunan takana kurkkiviin tonttuihin.

Olen jo pitempään suunnitellut kokeilevani tätä Mark Myersin Kuusiohjetta . Helmiketju  ei ole tekniikkana vaikea, mutta vaatii keskittymistä. Minä yritin tehdä sitä television äärellä, mikä oli huono idea. Lankakerän lisäksi otin kaksi eriväristä sukkulaa, mutta silti sekoitin välillä sukkulat ja huomasi tehneeni väärällä. En lähtenyt korjailemaan jälkiä, koska malli on armollinen. Lumi kuusessa ei ole tasaista, vaan sinne mahtuu vähän eripituisia ja epäsäännöllisiä lankalenkkejäkin ilman että virheet erityisesti häiritsisivät silmää. Seuraavalla kerralla kyllä yritän muistaa, ettei saa olla liikaa häiriötekijöitä tämän tekniikan kanssa.

Laitoin kuusen taulukehykseen, kun en taas muutakaan keksinyt. Kuuselle kaveriksi tein pupun ja pöllön. Pupun ohje on valittu yksinkertaisuutensa perusteella. Pöllöön vinkkejä otin pinterestistä  ja yhdistelin eri mallien ideoita samaan lintuun. Silminä on pienet lasihelmet.

Taustan värin valitseminen oli vaikea, koska pöllössä on harmaavalkoinen lanka, joka helposti hävisi taustaan silloin, kun valkoinen kuusi erottui selvästi. Vastaavasti vaaleaa taustaa vasten pöllö olisi erottunut selvänä, mutta kuusi hävinnyt taustaan. Taulun taustaväri ei ole täydellinen, vaan kompromissi kotona olevista vaihtoehdoista, kun en nyt kauppaankaan pienen ongelman takia lähtenyt. Etukäteen on välillä vaikea kuvitella miten erilaiselta langat näyttävät erilaisilla taustoilla. Pienet haasteet lisäävät harrastuksen mielenkiintoisuutta ja työt tuovat mukanaan pieniä yllätyksiä.


Marja Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

6 kommenttia: