perjantai 1. heinäkuuta 2016

Rannekorut afrikkalaisista helmistä

Kierrätyslasihelmiä auringon paisteessa.

Minulla on varastossani afrikkalaisia helmiä ( helmiostoksia julkaisussa linkki helmien valmistusvideoon), josta en ole vähään aikaan tehnyt mitään. Nyt otin vihreitä helmiä ja tein niistä korusetin. Tietysti täytin sukkulan taas täyteen asti ja totesin, että täytyy tehdä toinenkin setti ennen kuin sukkula tyhjenee. Näin syntyivät nuo siniset korut.
Lankana on Lizbeth 20 kullan värisenä. Sinisestä korusta tuli pienempi, mutta normaalin rannekorun kokoinen kuitenkin. Vihreä koru menee minun omaan ranteeseeni, jonka luulen olevan keskivertoa paksumpi. Malli on yksinkertainen ja rannekorun solmumäärät on mitoitettu helmien mukaan; rengas on 5-5-5-5 ds, tuo välin kaari on 20 ds.
Näiden helmien himmeä kiilto pääsee oikeuksiinsa auringon valossa, siksi vein ne pihalle. Meiltä kaadettiin pihalta n.80 vuotta vanha kuusi. Laitoin nuo korut sen kannon päälle (vähemmän pihkaiseen kohtaan) aurinkoon ja otin kuvan siinä. Toisen kuvan otin äsken tietokoneen äärellä aivan riittämättömässä valossa.
Näissä koruissa käytetyt helmet ovat lähes varastoni suurimpia helmiä. Suurten helmien yhdistäminen pitsiin on haastavaa, eikä pitsistä lopulta kovin siroa tullutkaan.

Koru ranteessa

Käytiin lasten kanssa eilen Olavinlinnaan tutustumassa. Nyt on kaikki kotimaan merkittävimmät linnat kierretty. Viime kesänä käytiin Hämeenlinnassa ja talvilomalla Turun linnassa, nyt oli Olavinlinnan vuoro. Lisäksi tuo meidän keskimmäinen 12v kävi leirikoulussa Ahvenanmaalla ihmettelemässä Kastelholman linnaa. Linnoituksia on kierrelty Haminassa viime vuonna ja Suomenlahdessa aiemmin.
Hämeen linnan valitsin matkakohteeksi viime kesänä ja sitten joku lapsista sanoi haluavansa nähdä muutkin Suomen linnat. Siitä keksittiin tämä teema. Nyt pitäisi historian opiskelun olla koulussa helpompaa, kun on näitä kiinnekohtia. On ollut mielenkiintoinen katsaus historiaan ja kotimaan nähtävyyksiin, ehkä jatkossa voitaisiin siirtyä museoihin. Tätä aion ainakin ehdottaa.

Olavinlinnan musta pässi  joka säikytti ukkosyönä
venäläiset sotilaat karkuun ja näin pelasti linnan.


Marja
Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!


2 kommenttia: