perjantai 22. heinäkuuta 2016

Liinan aloitus

 Teiko Fujiton mallin mukaan aloitettu liina

Kuvittelin, että kesälomalla on paremmin aikaa käsitöille ja ajattelin aloittaa kesäkäsityönä liinan. Lankavarastoni on kuitenkin päässyt hupenemaan huolestuttavasti ja teinkin tilauksen netissä. Tilauksesta ei kuitenkaan vielä liinalankoihin ole apua, tällä hetkellä ainoa lanka joka varmasti riittää vähääkään isompaan työhän on tuo ikivanha, ohut ja vähän epätasainen sininen kankaankudontalanka. Sillä siis aloitin, nyt täytyy vain olla hyvin huolellinen solmujen kanssa, ettei lanka katkea. Mallin valitsin Teiko Fujiton kirjasta.

Liina on vielä alussa, mutta kesääkin on vielä jäljellä. Kesä tosin alkaa olla siinä vaiheessa, että pakastimen täyttäminenkin vie aikaa. Mustikoita on nyt kolme ämpärillistä ja mietin pärjääkö meidän perhe sillä talven vai vieläkö menisin metsään. Mustikkavuosi on ainakin meilläpäin hyvä ja kerättävää riittäisi.  Vadelmaakin löytyisi hyvin ihan luonnosta, jos vaan jaksaisi lähteä poimimaan. Mielelläni kyllä voisin istua kotonakin ja tehdä liinaa eteenpäin…

Kun sukkula tyhjeni ja piti aloittaa uusi, tein välityönä korun erään pikkutytön barbinukelle. Se on pieni, mutta toivottavasti säilyy tallella kotiin asti ja päätyy käyttöön. Sovitin korua tyttäreni barbille ennekuin lahjoitin pois, siitä kuva.

Barbin kaulakoru
Marja
 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

4 kommenttia: