lauantai 30. heinäkuuta 2016

Nuken koruja ja asusteita

Liinan kanssa riittää vielä tekemistä, joten pienenä välityönä nuken koruja ja asusteita. 
Viimeksi tein nuken kaulakorun ja siitä innostuttiin tyttäreni kanssa tekemään lisää koruja barbeille. Minä tein langalla ja sukkuloilla ja lapseni helmikoruaskartelutarvikkeilla.Kokeilin ensin tehdä korun keltaisella langalla ja ruskeilla helmillä Loom&Loops kuminauha pohjana. Ajattelin ensin tehdä kaulakorun, mutta koska kuminauha on joustava ja sen täytyy olla vähän venytettynä, laitoin korun tiaaraksi nukelle päähän. Pelkään pahoin, ettei kuminauha pitkään kestä tuota venytystä. Käytin tässä Anchor Artiste 80 lankaa ja pieniä lasihelmiä.

Tämän kokeilun jälkeen halusin tehdä jotain joka onnistuu varmasti. Tein yksinkertaisen kukkasen, jonka keskelle laitoin helmen. Kukasta tein sitten riipuksen. Lanka tässä on Lizpeth 40. Kaulanauhaksi laiton tässäkin Loom&Loops kuminauhan.

Vyön tein Lizbet 20 – langalla. Kiinnitykseksi tähän laitoin korutarvikkeena myytävän magneettilukon. Se on paksu ja vähän suuri vyöhön, mutta helppo käyttää. Vyö toimii, mutta ei oikein sovi tyyliltään barbien prinsessavaatteisiin. Olisi pitänyt tarkistaa nukenvaatevarastot ennen mallin ja värien valintaa.

Käsilaukku on luonnonvärisestä mustan lampaan langasta. Lammas on kasvanut Seppälän lammastilalla  Miehikkälässä.  Laukussa käytin vain 5 kaksoissolmun renkaita peräkkäin ja näillä tein 3 kerrosta, jonka jälkeen laukku onkin jo reilunkokoinen kassi barbinuken kädessä. Kiinnitin vielä somisteeksi samanlaisen kukan kuin kaulakorussa.

Kukat ja tiaara on tehty sukkulalla, vyö ja laukku neulalla. Paksua lankaa en laukussa halunnut sulloa pieneen sukkulaan ja vyössä oli paljon halkaistuja renkaita, jotka on myös tämän tyyppisessä pienessä työssä mielestäni kätevämpi tehdä neulalla.

Tyttäreni keskittyi tällä kerralla vain kaulakorujen tekemiseen. Helmiä olisin odottanut koruissa olevan enemmän, mutta 9-vuotiaalla on erilainen näkemys kuin äidillään ja makuasioistahan ei sovi kiistellä. Jokainen helmi on tarkkaan valittu ja korut mietitty erikokoisille nukeille sopiviksi, joten korut löytävät paikkansa leikeissä.

Lopuksi laitan vielä kuvan epäonnistuneesta yrityksestä. Tein rannekorua nukelle, mutta siitä tuli väljä. Onneksi suvussa on kolmevuotias prinsessa, jonka sormeen rengas sopi. Rannekoru muuttui sormukseksi.
Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!5 kommenttia:

 1. very adorable you did a great job on there very small dolls, I wonder why we like miniature things :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My daughter asked me jewelry for dolls and small is beautiful.

   Poista
 2. Teillä oli mukava päivä kun teitte koruja. Hauska toi rannekoru, kiva kun on prinsessoja jotka tykkäävät sormuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormus sai omistajan, vaikka eihän se kauan sormeen mahdu, kun prinsessoilla on taipumus kasvaa nopeasti :)

   Poista