sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Lumikuusi villasta ja käpypitsistä

 

Käpypitsikuusi ja villalumi


Jouluun on aikaa ja olen yleensä odottanut pitkälle marraskuuhun jouluvalmistelujen ja koristeiden kanssa, mutta nyt lumihiutaleet ovat vieneet ajatukset joulukoristeisiin. Törmäsin internetin syövereissä tähän pieneen kuuseen, joka oli niin sievä, etten voinut olla käpyilemättä. Aina ei voi suunnitella etukäteen kaikkea.


Kuusi

Aloitin kuusen kiltisti Edith Roesti-Holensteinin ohjeen mukaan. ja käpyilin pitsiosuuden valmiiksi. Kun tuli virkkauskerroksen vuoro, mietin voisiko sen vaihtaa villalankaan.


käpypitsiosuus valmiina

Villalankalumi oli ehkä hyvä ajatus, mutta valitsin väärän langan. Tiukkakierteinen lanka olisi ollut siisti ja helppo kiinnittää. Otin kuitenkin löyhäkierteisen kaksisäikeisen hahtuvalangan. Laitoin alimpaan kerrokseen hahtuvalangan kokonaisena , mutta ylempiin kerroksiin pujotin hahtuvalangasta vain yhden säikeen. Pujotin langan seuraten virkkausohjetta.


Villalanka reunustaa oksia.

Pörröisenä hahtuvalanka peittää pitsiä enemmän kuin tiukempikierteinen lanka olisi peittänyt. Valinta langan suhteen on kuitenkin tehty ja nyt minulla on pörröluminen pieni 5,5 cm pituinen roikkuva joulukuusi, jonka latvassa on tähden sijasta kukka, koska tarvikelaatikossani ei sattunut olemaan sopivaa tähteä. Joulukoristekausi on siis aloitettu.





4 kommenttia:

  1. I think this yarn turned out perfect! It gives a much better snowy effect. 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The snow is good, but the lace disappears. I'm glad you like it. ❄️

      Poista
  2. The wool ‘snow’ gives your tree an interesting look, I like it. I bookmarked the pattern. I think I’ll try Joelle’s adaptation with the snow in tatting.

    VastaaPoista
  3. The tree is really cute and the pattern is amazing, no matter what kind of snow it is. 🌨️

    VastaaPoista