sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Käpypitsikorut


Käpypitsikorut nimeltä perhosen lento



Instagramia selaillessa huomasin viime viikon ohjeen lisäksi useita mielenkiintoisia käpypitsiohjeita, joten jatkan edelleen sieltä löytämieni ohjeiden parissa. Viime viikon käpypitsissä lankavalinta ei osunut ihan kohdalleen, tällä kerralla lanka oli sopivampi.

Seuraava koruohje on edelleen siis instagramista, Jelena Shaboltasin käsialaa. Tässä on taas pieniä siemenhelmiä, jotka tällä kerralla saavat vaikuttaakin suurilta. Näiden korujen lanka on ohut konekirjontalanka ,jonka laitoin kaksinkertaisena. Lanka tuli kahdelta kerältä; vaaleansiniseltä ja hopeanharmaalta. Valkoiset helmet vielä lisäävät perhosen siipien keveyttä. 

Väri on hento ja korut ovat kevyet, nämä päätyvät käyttöön saman tien. Täytyy vain miettiä missä näitä käyttää, lankakerässä luki, että se hohtaa pimeässä ja testasin asian pimeässä huoneessa. Hetken seisottuani peiliin alkoi ilmestyä valotäplät korvakorujen kohdalle. Mielenkiintoista. Ehkä käytän näitä aluksi päivänvalossa. 

Vaikka löysin käpypitsikorun ohjeen Instagramista, niin huomasin sen olevan myös Pinterestissä. Ohje on venäjäksi, mutta onneksi piirroskuvat toimivat kaikilla kielillä ja ohje on monivaiheinen ja selkeä.

Kaksinkertaisella ohuella polyesterilangalla korun pituudeksi tuli 3,5 cm. Koru on mukavan ilmava ja hohdetta siihen tuovat helmet, siemenhelmet ja nyt siis myös lanka tietyissä olosuhteissa.

 

Polyesterilanka kaksinkertaisena oli
 yllättävän miellyttävä käpyilykokemus



Viime viikon käpypitsissä ohut lanka jäi harmittamaan, käpyilin saman ohjeen nyt paksummalla langalla, joka osoittautui liian paksuksi, joten en vieläkään täysin onnistunut tämän ohjeen kanssa.


toinen kokeilu paksummalla langalla



2 kommenttia:

  1. Wow, the earrings are beautiful. There is a better balance between tatting and beads in the second motif.

    VastaaPoista
  2. I'm glad you like my jewelry, thanks for your comment.🦋

    VastaaPoista