sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Perhosaiheiset Ankars-korut

 

Frivolite-Ankars korvakorut perhosteemalla.Viime viikolla käpyily harhautui kesäperhosteemasta kukkiin, nyt selasin taas nettiä perhosohjeita etsiskellen. Aika monta perhosta olen jo tehnyt, joten ihan hetkessä ei ohjeen löytäminen onnistunut. 

Tässä huomaan taas ajattelevani, että kaikki on jo tehty ja ohjeet ovat olemassa, vaikka tosiasiassa pitsejä ja ohjeita tehdään koko ajan lisää. Aika ei pysähdy vaikka maailma tuntuisi jo valmiilta, kehitystä tapahtuu kaikkialla, myös pitseissä koko ajan.

Edellisestä ankars-käpyilystä on aikaa ja olin jo unohtanut tekniikan erityispiirteen; osien yhteen liittäminen ja helmien lisääminen jälkikäteen vievät lopulta yhtä paljon aikaa, kuin itse käpyily. Helmiä oli taas kaivettava varastoista ja korun värikin määräytyi lopulta helmien värin perusteella.


Perhoskorvakorut


Käpypitsikoru muodostuu kahdesta yhteenliitetystä osasta, joihin on ommeltu helmiä koristeeksi. Sinisiin siemenhelmiin yhdistetty turkoosi fasettihiottu lasihelmi toimii yllättävän hyvin kullanvärisen langan kanssa.

Käpyilyohje on Youtubessa venäjäksi, mutta kuvioiden solmuluvut näkuvät ruudussa ja yhteenliittäminen on kuvattu melko selkeästi, joten ohjetta voi seurata, vaikka ei kaikkea ymmärtäisikään.

Lankana koruissa on Lizbeth 40. Koristeena on lisäksi vaihteleva kokoelma kotoa löytyviä lasihelmiä sekä siemenhelmiä. Katselin korua ja mietin, että haluan tehdä samalla värityksellä myös muita koruja, koska tähän väritykseen sopivia vaatteita löytyy kaapista useita.2 kommenttia:

  1. Spectacular earrings! Worth the time taken. Yes, there are a lot of patterns out there, but it’s not always easy to find just what you’re looking for.

    VastaaPoista
  2. Thanks for the comment, I've been wearing my new jewelry now every time I leave the house. I really like them.😊

    VastaaPoista