sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Monivärinen käpypitsiperhonen

 

Keskikesän värikäs käpypitsiperhonen.
Kesä jatkuu lämpimänä edelleen. Onneksi meillä on viileät yöt ja päivälämpötilat kohtuullisia Etelä-Eurooppaan verrattuna. Käpypitsiyhdistyksen vuoden livetapahtuma, käpypitsikahvilatapaaminen Rauman pitsiviikolla lähestyy, toivottavasti mahdollisimman moni käpyilijä pääsee pistäytymään Kontion Kahvilan piharakennuksessa 27.7. klo 11-14.

Perhonen


Vielä neljäs ja viimeinen kesäkäpyilyperhonen Rebecca Jonesin kirjasta "The Complete Book of Tatting"  vuodelta 1985 (ISBN 978 0 916896 39 3) Aiemmat tämän kirjan perhoset on julkaistu kuluneen kesän aikana kesäkuusta alkaen.

Perhosen malli on yksinkertainen, joten ajattelin monivärisen langan tuovan perhoseen elävyyttä. Malli on kivan yksinkertainen, mutta sydänlanka olisi pitänyt olla kaksinkertainen tai osa solmuista vahvisteettuja kaksoissolmuja, jotta kuvio olisi pysynyt muodossaan ilman kovetusta.

Kovetin tätä perhosta muutamalla tekstiili-decoupagelakkakerroksella. Nyt perhonen pysyy muodossaan vaikka sydänlanka on yksinkertainen. Lizbeth 40 langalla siipien kärkiväliksi tuli n. 6 cm ja vartalon pituudeksi n. 3,5 cm


4 kommenttia:

 1. Beautiful and I agree about the variegated thread - it livens up the motif! Definitely on my to-tat list.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, I like the shape, but the core thread should be thicker or double to keep the shape.

   Poista
 2. Your butterfly reminds me of a lacewing. Pretty in variegated thread.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the comment. I think this is the most beautiful of this summer's butterflies.

   Poista