sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Pieni käpypitsiliina äitienpäivänä

 


Tädykeliinan koristeena pitsiruusu.



Sää muuttui vauhdilla kesäiseksi ja lämpötila ylitti jopa 20 Celsiusastetta. Kasvu luonnossa lähti vauhdilla käyntiin ja puiden kellertävät hiirenkorvat muuttuvat kokonaisiksi lehdiksi ja alkavat vihertyä. Äitienpäiväksi saatiin kaunis ja lämmin keväinen päivä. Valkovuokot kukkivat parhaillaan valmiina äidille poimittavaksi.


Pitsiliina


Viimeviikolla aloitettu Marmelon Veronica-liina valmistui. Laitoin kuvaan liinalle pitsiruusun koristamaan juhlapäivää. Tädyketeema säilyi sinisessä hyvin, mutta nyt huomaan, että vihreä olisi voinut olla heleämpää värisävyä. Tummalla taustalla hyvässä valossa sininen voimistui verrattuna viime viikon pahvitaustaan. Liinan kokonaisuus on kuitenkin hyvä näin. 

Liina on kaunis, mutta harmittavan pieni. Lizbeth 40 - langalla liinan halkaisijaksi tuli 15 cm.   Paksummalla langalla koko olisi hiukan suurempi ja liinalla enemmän käyttökohteita


Keväiset valkovuokot kukassa.



4 kommenttia:

  1. Beautiful and glad you have good weather to celebrate the day 🌺💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your comment muskaan, we had a beautiful spring celebration! 🌞

      Poista
  2. It’s lovely. I like my small doilies, they still do a good job of decorating!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You are right Jane. I have sometimes thought that I would collect several small beautiful doilies in the middle of the table. Then the small ones would become a big decoration.

      Poista