sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Reunapitsin käpyily

 

Loman meditaatiopitsi


Lomaviikolla käpyilyssäkin oli lomateema. Reunapitsi on saman kuvion loputonta toistoa. Käpypitsissä toisto on tasaisen liikkeen meditaatiota, mikä sopii oivallisesti lomapäiville. Rentouttavan meditaatiopitsin kuvion tulee olla helposti muistettava ja riittävän selkeä, jotta tasainen liike saa muovata ajatuksia, eikä keskittyminen vaadi liikaa energiaa.

Eräänä aamuna suunnattiin nuorimman tyttäreni kanssa auringon nousun aikaan metsätaipaleelle, jossa pysähdeltiin ihmettelemään valojen ja varjojen leikkiä lumisessa metsässä. Aina välillä noustiin ulos autosta kameroiden kanssa ihailemaan kaunista maisemaa. Luonnosta ja metsästä voi nauttia vaikka ei niin syvälle metsään menisikään ja vaikka sukset jäisivät kotiin.


Muutama metsämaisemakuva


Reunapitsi


Käpypitsin ohjeen otin nyt ihan omasta kirjahyllystä; Barbara Fosterin Old Fashioned Tatting pattern, book 1. Ohjelinkkejä on aina kiva liittää tekstiin, mutta nyt liitän siis vain kuvan kirjasta.


Vanhoja käpyilyohjeita.


Lankana on Lizbeth 40, echru. Pitsille ei vielä ole kohdetta, mutta jatkan sitä kuitenkin vielä vähintäänkin sukkulan tyhjäksi asti. Vanha pitsi näyttää kauniilta ja koukeroiselta, vaikka itse asiassa solmuluvut kaarissa ja renkaissa vaihtelevat yllättävän vähän.  Vanhoissa malleissa myös runsas silmu/nirkkomäärä rytmittää käpyilyä mukavasti


Lähikuvaa käpypitsikuviosta6 kommenttia:

 1. Yes, I like the rhythm and repetition of tatting an edging. Definitely meditative.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment Jane, I know you understand the meditativeness of tatting. :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. I don't have time to go online every day, but I try to read as often as possible. By the way, I saw you also have a beautiful blog.

   Poista