sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Keväinen käpypitsikorusetti

 


Käpypitsikoru kevään iloisissa väreissä.Olen nyt pari viikkoa julkaissut käpypitsejä, joihin ei ole ohjetta saatavana. Kuitenkin aikanaan ajatus blogin perustamisesta liittyi siihen, että suomalaisissa keskusteluryhmissä oleva käpypitsikeskustelu tuntui liittyvän ohjeiden löytämiseen. Otin yhdeksi blogini teemaksi tehdä pitsejä netistä löytyvistä ohjeista ja tuoda linkkien avulla lukijoiden ulottuville linkkisivustoja. 

Blogin alkuajoista suomalainen käpypitsimaailma on muuttunut. On perustettu käpypitsiyhdistys ja yhdistyksen Facebook sivulla on paljon lukijoita. Käpyilijät tapaavat vuosittain Rauman pitsiviikoille, jossa pyritään järjestämään kaksi kurssia; toinen aloittelijoille ja toinen edistyneille.

Lisäksi pitsiviikolla on avoin käpypitsitapaaminen, jossa on esillä pitsejä ja mahdollisuus kokeilla käpyilyä sekä keskustella käpypitsistä. Käpyilijöillä on myös kuukausittain etätapaaminen, jonka linkki löytyy Facebookista Käpypitsiyhdistyksen keskusteluryhmästä.


Korusetti


Palasin taas blogini juurille ja tein kevätkoruni netistä löytyvän ohjeen mukaan. Pitsi on yksinkertainen, mutta kaunis, erityisesti toteutettua monivärisellä langalla, jossa on mukana kevään keveitä ja iloisia värejä.

Ohjeessa on rannekoru, mutta tapani mukaan tein siihen sopivat korvakorut. Korvakorut syntyivät helposti lyhentämällä koru yhden kuvion mittaiseksi.

Ohjeesta poiketen minun korussani on lankana Lizbeth 40, väri 132 Tropical Punch, joka on ohjetta ohuempi. Minun koruuni tarvittiin kuusi kuviota ohjeen kolmen kuvion sijaan.

Korvakorujen kuvion korkeudeksi tuli 3,5 cm.  Ohjeen päätykaarissa oli 15 kaksoissolmua, lyhensin nämä kaaret 10 solmuun, joka oli mielestäni riittävä ja sopi muuhin kuvioon paremmin. Magneettilukon kanssa korun pituudeksi tuli 17 cm.4 kommenttia:

  1. Very interesting to hear how the world of Finnish tatting is evolving. That sounds very positive. I like to read your blog to see what you have been doing. We are in different worlds but have similar interests. Links to patterns are always useful though.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I am happy about our small tatting community in Finland. You also have an interesting blog about versatile crafts.

      Poista