maanantai 21. marraskuuta 2022

Käpypitsilankaenkeli

 

Kauden ensimmäiset käpypitsijoulukoristeet


Käpyptisilumihiutaleet ovat nyt tauolla, nyt on oikeiden lumihiutaleiden vuoro. Ensilumi satoi ja ehdin jo ajamaan pimeällä tiellä lumisateessa. Se oli jännittävää, minultahan jäi viime talven lumisateet väliin, kun en voinut ajaa autolla leikkauksen takia.

Toinen jännittävä ajomatka oli navigaattorin varassa, iltapimeällä, vieraalla tiellä Läntisessä Suomessa. Meillä täällä Kaakkoissuomessa on hirviä ja niitä osaan varoa, valkohäntäpeura on minulle tuntemattomampi eläin, joita tapasin useita pimeällä tuntemattomalla taipaleella. Luulen että ajomatkalla oli enkeleillä töitä.

Tämän viikon käsityö on enkeli, jonka siivet ovat virkkauslankaa. Villalangat sekä villalatapulihiukset ovat alkuperäisrodun; suomenlampaan kantakirjassa olevien lampaiden villaa. Olen ostanut villan suoraan lampureilta, joten olen samalla tukenut harvinaisen rodun säilytystä.Enkeli

Enkeli sai alkunsa, kun katselin enkelinsiiven käpypitsiohjetta, jota en ole aiemmin vielä tehnyt. Siipi oli pieni, jopa virkkauslangasta, joten lisäsin jokaiseen kaareen ja renkaaseen neljäsosan kaksoissolmuja lisää. Nyt siivet ovat edelleen pienet, mutta mielestäni sopivat tälle pienelle lankaenkelille.

Enkelin kokoon vaikuttivat siivet, sekä puhelinkotelon koko. Kiersin langat puhelimen kotelon ympärille, mikä määräsi mekon pituuden. Ajattelin, että näitä enkeleitä voisi ripustaa lumihiutaleiden sekaan joulukuuseen.


Villatapulihiukset.


4 kommenttia:

 1. Love your angels! Perfect combination of tatting and wool. They’ll look splendid next to the snowflakes. Driving in snow sounds nightmarish to me, especially with wild animals about.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm glad you liked the angels, I thought I'd also sell them at the Christmas market, although of course the first ones go on my own Christmas tree.
   Otherwise, the car's winter tires make driving in the snow a little easier.

   Poista
 2. Love the angels!!! They seem to really be floating in air! Well done, beautiful 💖💖💖

  VastaaPoista