sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Marraskuun ensimmäinen lumihiutale

 


Kiiran tähti joulukuusen koristeeksi


Lumihiutaleiden käpyily jatkuu edelleen. Tällä viikolla käpypitsilumihiutale valmistui junassa. Kuten kuvasta näkyy sukkulan väri sointui paikallisjunan penkin väriin, joten harmonia oli kohdallaan. Oikeastaan junakäpyily oli tasaisen liikkeen meditaatiota, jolla rauhoittelin mieltäni ennen kotiutumista.

Autoni seisoi työpaikan parkissa kolme päivää ja reissun aikana työpaikalta tuli viestejä tyhjästä takarenkaasta, joka tietysti piti saada jotenkin ajokuntoon perjantai-iltana junan saapumisen jälkeen. Kaiken lisäksi lauantaina oli pyhäinpäivä ja rengasliikkeet kiinni.

Sain hinauspalvelulta renkaaseen väliaikaisen paikan, nyt täytyy vain toivoa, että paikka pitää maanantaihin asti, jolloin rengasliikkeet aukeavat taas. 


Lumihiutale

Tähän lumihiutaleeseen otin käpypitsiohjeen internetistä. Kyseessä on Birgit Phelpsin malli; Kiiran tähti. Tähti on myös valkoinen joulukoriste, jonka laitan joulukuuseen. Lumihiutaleet voivat olla tähden muotoisia. Ajattelin koristella joulukuusen jälleen valkoisilla lumihiutaleilla.

Tähdestä tuli Lizbeth 40 langalla 5 cm kokoinen. Valkoinen lankakerä sattui olemaan juuri se, joka on ennenkin katkeillut liian usein ja pitää nyt jo varmaan laittaa erikseen, etten vahingossa ota sitä käpyilyyn. Katkeileva lanka vaatii poikkeuksellisen paljon kärsivällisyyttä, kuten ehkä kokemuksesta tiedätkin. Katkeileva lanka sopii ehkä pieniin töihin, jos niihinkään.


6 kommenttia:

 1. Your calming tatting is very pretty. Not calming if the thread keeps breaking, perhaps it would be better to throw the ball away. I hope you can get your tyre fixed without further problems.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment Jane, maybe I'll really throw away that ball 🤔

   Poista
 2. Todella kaunis ja taidokkaasti tehty lumihiutale. Toivottavasti renkaan paikka piti ja pääsit rengasliikkeeseen. Meillä on myös ollut tarvetta hinauspalvelulle, kun yhtenä aamuna autoa käynnistettäessä jäi kojelautaan punainen varoitusvalo palamaan. Kyseessä ei ollut kuitenkaan myöskään mitään kovin dramaattista, mutta öljyt piti vaihtaa. https://www.hinausautotpurhonen.com/palvelut/lappeenranta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinausammattilainen osasi hommansa. Hatunnoston arvoinen suoritus ja matka jatkuu taas.......

   Poista