sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Ystävänpäivän sydän käpyiltynä solmuksi
Pieni solmusydän.


Lunta sataa edelleen, vaikka tuntuu jo että tälle talvelle riittäisi. Aurinko on kuitenkin ilmestynyt hetkeksi taivaalle ja lupaa kevään vielä koittavan. Hanget hohtavat auringossa jo niin, että kaivoin aurinkolasit esiin. Tosin taidan olla poikkeuksellisen herkkäsilmäinen ihminen.

 Kuulin jopa linnun viserrystä tänään kävelylenkillä. Linnuilla ei pitäisi olla kiirettä vielä. Ainakaan linnunpöntöt eivät ole vielä pesimiskunnossa ja kävellessä katselin, että moni pönttö olisi jopa uusimisen tarpeessa.

Ystävänpäivän lähestyessä mietin käpypitsiin sydänaiheita. Päätin poiketa linjasta enkä ottanut ohjetta Ruth Perryltä vaan päätin muotoilla solmun itse. Solmu ei sitoudu lopulta niin tiukasti ja säännöllisesti kuten kelttisolmut, mutta solmuni muodostaa kuitenkin selkeästi sydämen.

En halunnut solmusta tiukkaa, mieluimmin kevyen ja ilmavan, mikä on muuten frivoliteetin perimmäinen ajatuskin. Tässä tavoitteessa onnistuin.

 

Sydän

Tein solmun pujottamalla klemmarin avulla, koska solmu on niin pieni en tyhjentänyt kelttisukkulaa tätä työtä varten. Laitoin sydämeen keskelle pienen riipuslenkin, joka puristaa kaaret yhteen, jolloin sydän säilyttää muotonsa paremmin. Löysässä solmussa on aina pieni ongelma saada työ pysymään muodossaan, jos kuviot on sidottu yhteen silmuilla.

Minä halusin löysiä ja irtonaisia kaaria kevyen lopputuloksen aikaan saamiseksi ja liitin kaaria yhteen mahdollisimman vähän. Pari liitosta oli kuitenkin välttämättä tehtävä, jotta solmusta muodostui sydän.

Pandemia-aikaa eletään edelleen ja ystävänpäiväksi riittää yksi sydän, jonka kuvia voi jakaa puhelimella. Tein kuitenkin kaksi. Ensimmäisestä tuli harjoitus ja toisesta sitten tietoisempi pujotus.

Äkkiä katsoen sydämet näyttävät samanlaisilta, mutta ensimmäisessä tein virheen ja vasta toinen onnistui suunnitelman mukaan. Tämän luulen olevan tuttu ilmiö käpyilijöille, jotka lähtevät tavoittelemaan lopputulosta liikoja piirtelemättä, vain ajatuksen pohjalta.

 

Kaksi sydäntä, joista toisessa virhe.


Sydämistä tuli pienet (Lizbeth 40 langalla), korkeus 2 cm. Tässä koossa ketju toimisi paremmin kuin nauha. Sydän on itsessään hyvin kevyt ja ketju voisi pitää sitä paikallaan paremmin kuin nauha. Ketjuun voisi pujottaa sydämen seuraksi pienen helmen tai kristallin sopivan painon aikaansaamiseksi.

 Vaikka sydämessä on riipuslenkki, niin ripustuspaikan ja tavan voi valita mielikuvituksen mukaan muuallekin kuin riipukseksi.


Hyvää Ystävänpäivää!


3 kommenttia: