sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Ruusunnuppuja kelttikäpyilynä

 

Kelttisolmuja frivolite - riipuksissa.


Uusi frivolite-kevätliina on alkanut Renulek - blogissa. Harmittaa, etten pääse vielä aloittamaan. Teen sen sitten omaan tahtiin, kun aloitan. 

Vierailin Ruth Perryn sivuilla ja ajattelin muutaman käpypitsikuvion ajan keskittyä kelttisolmuihin saadakseni rutiinia solmujen pujottamiseen ja hahmottamiseen. Olen joskus ennenkin tehnyt samalla tekniikalla useamman työn peräkkäin luottaen toistojen syventävän oppimista.

Minulla on kirjahyllyssä kaksi hänen Rozella Linden nimimerkillä kirjoittamaansa kirjaansa, joista olen käpyillyt useita malleja. Tähän asti tehdyt käpypitsit löytyvät blogistani tunnisteella keltti.

Ruth Perry - kirjat

Ruusunnuppuja

Kelttilehtiä ja kukkia sisältävästä kirjasta tein joskus ruusunnuppusydämen.Nyt lähdin muistuttamaan mieleen tuota samaa yksinkertaiseen kelttisolmuun perustuvaa ruusunnuppua. Käpyilin muutaman ruusunnupun ja mietin mihin ne liittäisin. Löysin muutaman korurenkaan Ø 3cm ja tein käpypitsiruusuista riipuksia.

Renkaan päällystäminen ohuella käpyilylangalla tuntui niin työläältä, että vaihdoin tähän virkkauslangan. Virkkauslanka renkaassa ei ole kovin siro, mutta toisaalta korostaa pitsiruusun siroutta. Tähän ratkaisuun oikeasti ohjasi vain ja ainoastaan laiskuus. Luulen, että muillakin käsityöntekijöillä tulee vastaan hetkiä, jolloin tekee mieli mennä siitä missä aita on matalin eli mahdollisimman pienellä vaivalla.

Kiinnitin pitsiruusut renkaaseen ennen päällystämistä, mikä ei ehkä ollut paras vaihtoehto. Jäin miettimään, että paksuun virkkauslangan solmuista olisi ollut helppo kuljettaa lanka ohuella neulalla ja kiinnittää ruusut jälkikäteen. Tällä tavoin lopputulos olisi voinut olla napakampi kuin nyt, jolloin kiinnitin ruusut langalla silmuista ja sitten vasta päällystin renkaan. Virkkauslangalla lopputulos on muutenkin vähän rosoinen.

Riipukset

Valikoin ruusuja muodon mukaan, en ruusuja käpyillessäni miettinyt mitkä niistä tulee samaan työhön tms. Jos olisinkin ollut huolellinen ja suunnitelmallinen alusta asti, niin olisin ehkä tehnyt korvakorut. Nyt valitsin mielestäni sopivat käpypitsiruusut riipuksiin sillä seurauksella, että yksi ruusu jäi käyttämättä. Jäljellä on vain nauhan tai ketjun kiinnittäminen riipuksiin.


4 kommenttia:

 1. Lovely 🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿 Your idea to attach them inside a ring is also splendid

  VastaaPoista
 2. They make wonderful pendants. Good way to practice a technique.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is always nice to develop skills and prevent dementia.

   Poista