sunnuntai 15. elokuuta 2021

kaksivärisiä käpypitsikuvioita


Käpypitsikuvioaiheita koruaskarteluun.


Törmäsin joskus sievään koruaiheeseen, joka jäi odottamaan toteuttamista. Käpyilyohjeita menee aika helposti minun ”tämän haluan käpyillä”- listalle. Kun aloitan uuden käpypitsin, niin ohjeet tulee kuitenkin poimittua ihan jostain muualta.

Minulla ei ole yhtenäistä listaa, vaan epämääräisiä linkkejä eri tiedostoissa. Luultavasti pitäisi tehdä ihan oikea yhtenäinen lista kaikista käpypitsiohjeista, jotka olen aikonut toteuttaa. Konkreettiselta listalta olisi helpompi sitten poimia mielialaan sopivia ohjeita.


Käpypitsikuviot

Valitsin Jennifer Williamsin ohjeen, jonka mukaan käpyilin kaksivärisiä kuvioita. Ohjeen mallista poiketen valitsin hennot ja herkät värit. Koruna tämä väritys ei pääse oikeuksiinsa minun vaaleaa ihoani vasten. Hauras ja herkkä kuvio voisi sopia myös muuhun käyttöön, vaikka kankaalle ommeltavaksi, tai kirjanmerkin kuvioksi.

Värivalinta tuo näihin käpypitsikoruihin arvokkuutta ja saa mallin tuntumaan vanhalta. Käyttöä täytyy miettiä. Tein kuvioita kolme, joten yhtä voisi hyvinkin kokeilla riipukseksi, jolloin selviäisi toimiiko tämä malli näissä väreissä koruna.


Riipus

Varastossani ei ollut sopivaa nauhaa riipusta varten. Se tosiasia antoi luovuudelle mahdollisuuden. Maltatko sinä aina odottaa kauppareissua, kun tarvitset pitsin viimeistelyyn jotain, mitä ei kotoa löydy vai yritätkö paikata puutteen mielikuvitusta käyttäen? Minä valitsin tällä kerralla tuon jälkimmäisen toimintatavan.

Otin paksua kerrattua pellavalankaa ja käsittelin sen tekstiili-decoupage-lakalla. Pellava on aika luja ja ajattelin, että lakka tekisi langasta kiinteämmän nyörin. Tämä oli mielenkiintoinen kokeilu ja ajattelin testailla tätä nauhaa riipuksen kanssa. En kuitenkaan tuon uuden riipuksen, vaan jonkun muun käpypitsiriipuksen kanssa.Käpypitsiriipus pellavanauhassa.


Tämän päivän riipukseen ei pellavan valkoinen nauha sovi. Kuviossa on värinä ecru, jonka valkoinen häviää puhtaan valkoisen rinnalla. Ostan siis tähän koruun uuden riipusnauhan, jonka väri lopulta riippuu paikallisen kaupan valikoimista. mutta valkoista parempia vaihtoehtoja on useita. 

Kuvassa ecru muuttui vaaleammaksi, en saanut ihan oikeaa värieroa esiin.


3 kommenttia:

  1. The linen cord will be useful for something else. It’s an effective motif. It’ll be interesting to see it in other colours, though I do like the antique look.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The colors are nice to play with and try different effects.

      Poista