sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Capella - keskitalven tähti


Marilee Rockleyn tähtikuvio
Vuosi on alkanut kovin märkänä ja pakkaspäivät ovat harvassa. Säätiedotuksetkaan eivät lupaa yli 20 asteen pakkasia, mitkä kuuluvat tammi-helmikuuhun. Odotan pakkasia kovasti, sillä haluaisin tuulettaa villatuotteet pakkasessa. Olen suunnitellut käyttäväni käsitöissä pehmusteena ja tyynyissä täytteenä aitoa lampaan villaa, mitä minulla on varastossa useita kiloja. En halua ommella sitä mihinkään tuotteeseen ennen pakkaskäsittelyä. En ole havainnut mitään tuholaisia, mutta varmuuden vuoksi haluaisin pakastaa villat vielä ennen käyttöä ja ulkona pakkassäässä se onnistuisi parhaiten. Vaikka liian kylmä ei ole kivaa, niin toivon, ettei ilmastonmuutos veisi meiltä hyödyllisiä pakkasia ihan kokonaan. Nämä ompeluhaaveet eivät liity pitsiin, eivätkä estä sukkulan käyttöä pakkasia odotellessa.

Päätin tehdä jotain Lizbeth 20 langasta, jota vahingossa tilasin enemmänkin. Näissä langoissa on vielä paljon värejä, joita en ole käyttänyt mihinkään ja lankakerät ovat vielä ostopakkauksissaan.  Kirjanmerkit, pöytäliinat ja pienet korut eivät siis tulleet kysymykseen. Ajattelin, että riipus voisi olla vähän paksummastakin langasta ja otin ohjeeksi tämän Marilee Rockleyn Star Capella Pendant videon .

Sopivan kokoiset ja väriset helmet olivat seuraava haaste. Ensimmäisen tein siniharmaalla ja vihertävällä langalla ja laitoin keskelle suurehkon sinisen lasihelmen ja muut helmet olivat muovia. Myöhemmin käytin pääasiassa pienempiä lasihelmiä. Tein siis yhden ja sitten kokeilin vielä toisellakin väriyhdistelmällä ja sitten vielä viidennelläkin yhdistelmällä, ennen kuin lopetin lankoihini tutustumisen tämän mallin avulla.Riipustähtiä


 Riipukset ovat vielä nauhoja vailla. Mietin, minkälaiset nauhat valitsisin. Vain kahdessa on alkuperäinen ripustuslenkki, muihin varmaan laitan metallisen koruosan renkaalla kiinni. Jää nähtäväksi, kumpi on parempi ratkaisu. Aluksi tein lenkit ohjeen mukaan, mutta sitten ajattelin, että tähän voisi myös laittaa neulan. Halusin jättää vaihtoehdon käyttötarkoitukselle. Ajatus meni ohi, kyllä nämä selvästi ovat riipuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti