maanantai 16. joulukuuta 2019

PohjantähtiPohjantähtikorutEilinen päivä meni joulumyyjäisissä ja kauneimmissa joululauluissa. Myyjäissä myin sytykeruusuja, villa tuotteita ja joitain koruja. Joulumyyjäiset on kiva perinne ja mukava tilaisuus, sieltä löytää aina jotain uusia ideoita. Ostin tyttärelleni joululahjaksi ekologisen pellavasta valmistetun kahvinsuodatinpussin, jonka voi käytön jälkeen huuhdella kuumalla vedellä ja käyttää aina uudestaan. Katsotaan miten toimii. Luotan lapseen siinä määrin, että uskallan paljastaa lahjan jo etukäteen; ei varmaan lue äidin pitsiblogia ja lahja säilyy salaisuutena jouluun asti.

Haaveilin lumikidekorvakoruista ja valitsin mallin ”Pohjantähti” Selma ja Ed Morinin kirjasta ”The Complete Book of Jiffy Needle Tatting”. Lankana on Lizbeth 40 ja helmet ovat pieniä lasihelmiä. Kirjan ohjeet on tehty neulalle, mutta tapani mukaan tein sukkulalla. Tässä luulen, että neulalla olisi tullut siistimpi jälki.

Kun sain tähdet valmiiksi en tiennyt mihin kohtaan kiinnittäisin koukun, sakaran kärkeen en halua sitä kiinnittää. Täytyy miettiä vielä ratkaisua kiinnittämiseen. En huomannut tehdä nirkkokiinnitystä sakaroiden väliin, josta olisin saanut tähden vinosti roikkumaan ja jälkeenpäin ei välttämättä ole helppo tehdä siistiä ja pitävää lankakiinnitystä noin pieneen työhön.Tähtien koko kahden euron kolikkoon verrattuna.6 kommenttia: