sunnuntai 8. syyskuuta 2019

sukkulalla täytetty kukkaKukka villatakissa. Takki ja kukan reunat ovat sinertävät, mutta kuvaan en väriä saanut.

Äskettäin eksyin Turkin käpypitsisivulle ja tutustuin Marifetli Eller Youtube kanavaan. Tekniikka poikkeaa melko paljon siitä, mihin olen tottunut. Kunnianhimoisesti päätin kokeilla tätä kaunistaa sukkulalla täytettyä kukkaa. 

Eihän se ihan onnistunut. En osaa turkkia, enkä ymmärtänyt edes numeroita, joten solmumääriäkin jouduin arvailemaan. Tein ilmavasta kukasta vähemmän ilmavan kiristämällä lankoja liikaa ja tekemällä solmuja liian vähän. Lopuksi kiinnitin kukan taakse neulan, jonka liittäminen supisti kukkaa entisestään. Tämä oli ensimmäinen harjoitus ja sain kuitenkin jotakin aikaiseksi, joten pakko olla edes vähän tyytyväinen.

Ideana on tehdä valesolmuja eli ei käännetä solmua langalta toiselle. Oli aluksi haastavaa aloittaa kakkossolmulla ja olla siirtämättä solmua toiselle langalle, mutta vähitellen se alkoi sujua. Päättelemistä en tehnyt polttamalla vaan neulalla pujottamalla, koska käytin puuvillalankaa. Sen verran uskalsin poiketa ohjeesta.


Tekniikka on mielenkiintoinen, mutta päättelemisen osalta varmaan tulen jatkossakin soveltamaan ohjetta.


2 kommenttia:

  1. Wow Marja, that looks very interesting. Well done for learning a new technique.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, it was interesting. This technique could be done as part of normal work. I will continue to practice this.

      Poista