sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Liina Jan Stawaszin kirjastaKäsilaukkukäsityö valmistui vuoden aikana

Tämä pitsi on kulkenut laukussa vuoden ajan ja vihdoin sain sen valmiiksi. Matka on ollut pitkä ja vaiheikas. Aina ei ole keskittyminen riittänyt ja olen paikkaillut virheitä, löytänyt virheitä ja ohittanut niitä tekemättä niille mitään. Kirjava lankakin loppui kesken kaiken, enkä sitten tilannut lisää vaan tein vaaleammat reunat, kuin olin alunperin suunnitellut.
Nyt kuitenkin liina on valmis ja halkaisijaksi tuli n. 44 cm Lizbeth 40 langalla.

Violetti väri käyttäytyy vähän jännästi erilaisissa valoissa. Luulen, että tämä keittiön pöydällä kuvattu on lähinnä oikeaa väriä. Sävy vaihteli todella paljon valon laadusta riippuen. Tähän kuvan otokseen paistoi aurinko ikkunan takana.
Mallin otin Jan Stawaszin kirjasta. Kirjan kuvassa liina oli tehty  yksivärisellä langalla ja on niin erilainen kuin tämä minun versio, että päätin ottaa valokuvan kirjansta tähän mukaan.kirjan kansi ja liinan kuva.


Meillä on ollut jo kaksi halla-aamua ja siksi säilöin pihlajanmarjoja. Osan pakastin sellaisenaan. Osasta tein hilloa viinirypäleiden kanssa, osasta omenana kanssa. Viinirypäle - pihlajanmarjahilloon laitoin siirappia ja hiukan konjakkia. Purkkien määrä ei ole huima, mutta laatu sitäkin parempi. Tänä vuonna on niin paljon hyviä pihlajanmarjoja, ilman ainoatakaan toukkaa, että saatan kerätä vielä lisää.Pihlajanmarjahillot omena- ja viinirypäle höysteellä2 kommenttia:

  1. Wow, well done on finishing! Looks lovely. The threads you used give it a more modern look than the original. Your Autumn preserves look yummy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for the comment. I think this is more of a flower than a doily. I found a suitable table for this doily at home.

      Poista