sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Lehtipunostossut

Harmaat tossut talven varalle



Huominen syyspäivän tasaus muistuttaa syksyn etenemisestä ja talven lähestymisestä. Päivä ja yö ovat yhtä pitkiä ja aurinko siirtyy eteläiselle pallonpuoliskolle. On aika hiljalleen alkaa varautua talven tuloon. Olen jo pari viikkoa haaveillut lämpimistä tossuista ja nyt tein ne. Toivottavasti pääsen näillä yhden talven yli

Pistäydyin viikolla Novitan tehtaanmyymälässä Korialla. Katselin mallistoja ja villalankoja. Suomalainen villa loisti poissaolollaan. Yhdessä 90v juhlavuoden langasta, 7 veljestä, Pohjola, oli sentään 30% suomalaista villaa. Lisäksi langassa on polyamidia, joka sopii tossuihin. Ostin siis pitkästä aikaa villalankaa muualta kuin suoraan tuottajalta. Langan väriksi valitsin harmaan, koristekuvion tein kuitenkin Koivukorven tilalta ostetusta valkoisesta värjäämättömästä suomenlampaan villasta.

Halusin kokeilla lehtipunosta halkaistuista renkaista. Oikeastaan törmäsin ensin malliin, johon oli lisätty kukkia lehtien joukkoon  janemactats-blogissa. Koska villalanka on paksua, niin valitsin yksinkertaisimman mahdollisen vaihtoehdon mallista. Ensin virkkasin tossut kaksinkertaisesta langasta, sitten tein koristekuvion neulakäpyilynä.

Neulakäpyilyä tossussa


5 kommenttia:

  1. These are very lovely 😃 now you are ready for winter, I need to do this :)

    VastaaPoista
  2. Love your leaf braid in wool! Excellent decoration for your slippers.

    VastaaPoista
  3. Thanks for your comments! In the autumn it is nice to work with woolen yarn.

    VastaaPoista