lauantai 23. kesäkuuta 2018

Pukukoru


Kaulakoru mekon sävyissäJuhannusaattona luonto sai vihdoin täälläkin tarvitsemaansa sadevettä. Meidän juhannuksen tavoite oli löytää raikas merituuli. Kovan ja puuskittaisen tuulen ansiosta tämä tavoite saavutettiin helposti, kun sadekuurojen välillä uskallettiin rannalle kävelemään. Kerrassaan virkistävä kokemus. Piknik rantakalliolla tosin täytyi jättää väliin sateen takia. Kokkokin jäi tänä vuonna väliin, lopulta huomasin tämän harmittavan kovasti vain yhtä lapsistani. Toivottavasti ensi vuonna on turvallisempi tulentekosää.

Tällä kerralla pitsintekeminen lähti tarpeesta, sillä minulla on kaksi sinistä mekkoa, joihin ei ole ollut koruja. Olen aina välillä miettinyt minkälainen koru niihin sopisi, mutta en ole keksinyt. Pitsikopan siniset langat ovat aina osoittautuneet liian voimakkaan värisiksi, enkä ole päässyt ajatusta pitemmälle. Ajatukset ovat pyörineet liian ohuissa langoissa.

Nyt kun siirsin paksumpia lankoja paikasta toiseen, niin silmiin osui kaksi pientä helmilankakerää. Toinen oli Ancor ja toinen Finca, numero 8. Lisäksi löysin molempiin sävyihin sopivia helmiä. Mallin suunnittelussa tärkeää oli vain käyttää molempia värejä niin, että kumpikin väri erottuu selvästi ja ovat kuitenkin osa kokonaisuutta. Lopulta mallista muodostui hyvin yksinkertainen. Lapsen kannustava kommentti oli, että äiti, tosta tulee sun tyylinen koru. Niin siitä varmaan tulikin; mekkoon sopiva ja riittävän yksinkertaisena ja selkeänä minulle sopiva.

koru lasipöydällä auringon valossa.


Isot helmet osoittautuivat painaviksi, siksi mietin jopa kolmatta kerrosta tukevoittamaan pitsiä. Päädyin kuitenkin kovettamaan tekstiili decoupage – lakalla. Ehkä olisi pitänyt ottaa tukevampi lakka, mutta kovetan yleensäkin mahdollisimman kevyesti ja ajattelin, että tarvittaessa voin lisätä lakkakerroksia, mutta nyt kokeilen näin; lakkaamalla kevyesti ja vain toiselta puolelta.

Valmista työtä käännellessäni huomasin, että koru on mielenkiintoinen myös nurin päin. Vähän erikoinen, mutta hauskasti pallomainen kuvio. Ehkä sovitan joskus myös nurja puoli ylöspäin.


Nurja puoli ja oikea puoli4 kommenttia:

 1. This is very gorgeous, and love how you have used so many techniques making a fantastic combination!

  VastaaPoista
 2. Beautiful necklace!!! :)
  It's really great that it is reversible so you can use it as 2 necklaces!!! :)

  VastaaPoista
 3. Thanks for the comments, I have not used the jewelery yet but at the latest at the summer party I will test it.

  VastaaPoista