lauantai 19. maaliskuuta 2016

Frivolite ohjeita


Ajattelin ehtiä aiemmin päivittämään blogia, mutta ilta meni aika pitkälle leipoessa. Huomenna on lasten koululla pääsiäismyyjäiset ja leivoin suolaisia piirakoita ja kaardemummamuffineja. Yritin aloittaa ajoissa, mutta piti vielä lapsen soittotunnin jälkeen käydä hakemassa muutama pajunoksa koristeltavaksi. Se myöhästytti leipomista. Leipomisen jälkeen kirjoitin vielä leivonnaisiin ainesosaluettelot ja jossain välissä otin kuvia näistä koruistakin. Nyt kuitenkin lopulta pääsin koneen ääreen.

Näin palmusunnuntain alla valmistaudutaan jo hiljalleen pääsiäiseen ja siksi valitsin keltaisen (Lizbeth 20 ) langan ja värikkäitä lasihelmiä korusettiin. Virpomavitsa olisi ollut ajankohtaisempi, mutta teinkin sitten pääsiäiskorut jo ennalta valmiiksi. Tämä korusetti on helppo ja yksinkertainen. Valitsin sen keräillessäni ohjelinkkejä tähän julkaisuun, jonka aiheeksi valitsin ohjeita ja malleja internetistä.

 
Ohjeista
Frivolitee-ohjeet niminen julkaisu on ehdottomasti katsotuin julkaisu blogissani. Tästä päättelen ihmisten etsiskelevän ohjeita. Ajattelin tällä kerralla laittaa linkkejä ohjesivuille. Toki olen aina tähänkin asti pyrkinyt linkittämään töideni mallit ja ohjeet tekstiin aina kun malli on saatavissa internetistä.
Tällä kerralla poimin ohjeet youtubevideoista, joista löytyy useita heppoja malleja opasvideoiden muodossa. Kielitaitoa ei läheskään aina tarvita, jos video-ohje on selkeä. Korvakorujen ohjeen katsoin täältä , sitten rannekorun täältä . Pienemmät korvakorut (kuvan ylälaidassa) tein sukkulan loppulangasta yhden sukkulan työnä isojen korujen solmumääriä soveltaen ilman ohjetta. Aiemmin olen tehnyt näiden videoiden mukaan rannekoruja. Ohjeiden joukosta löytyy myös kaunis ja tunnelmallinen video  frivoliteetista. Videolla näkyy useita ihastuttavia huiveja. Suosittelen videota.
Listasin tähän muutaman linkin, joista löytyy malleja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käpyilijöille.
selkeitä ohjeita: Free-tatting
Paljon malleja allcrafts
Täällä myös paljon ohjeita be-stitched
kaikenlaisia malleja Jane Eborall
Paljon erilaisia malleja tatting pattern central
Näillä ohjeilla pääsee jo varmaan alkuun.
 
Leivonnaisia koulun myyjäisiin


Kevätterveisin
Marja
 
Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

2 kommenttia: