sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Käpypitsiregatta

 

Kaarnalaivoja käpypitsipurjeiden kanssa auringon nousun aikaan.

Syksy etenee ja kesä on auttamatta takanapäin. Suomen Käpypitisyhdistyksen senyyteen kuuluu 4 jäsenohjetta vuodessa. Ohjeet ovat usein kuvioita, koruja ja liinoja. Tällä kerralla käyttö on toinen ja käpypitsiohje on osa askarteluprojektia. Välillä on mukava poistua arkisista kuvioista ja kokeilla jotain uutta. 

Syksyn ohjeena on kaarnalaivan purjeet. Syystuulet kuljettavat kaarnalaivojen regattaa kunnes kaarnat kastuvat. Omat laivani siirtyvätkin koristeeksi heti ensimmäisen purjehduksen jälkeen.

Pitsipurje

Käpypitsipurje vaatii oman ohjeensa. purjeen muotoa ei voi helposti ottaa mistään valmiin kuvion osasta, koska purjeella on oma muotonsa. Se ei ole pala pyöreästä tai soikeasta, se on korkea purje, jota tuulet kuljettavat. Tässä ohjeessa purjemalleja on kaksi ja kumpaankin vielä sovellus koristesilmujen kanssa, jossa on käytetty ohuempaa lankaa kuin yksinkertaisissa purjeissa.

Regatta on kilpailu, mutta nämä laivat purjehtivat yhdessä, ilman kilpailua. Joku laivoista lähti aina joukosta hyvän aallon tai tuulenpuuskan mukana, joten kilpailun olisi voinut järjestää. Minulla oli tarkoituksena saada laivat pysymään samassa kuvassa, mikä olisi ollut helpompi tyynellä säällä. Tuulet kuuluvat syksyyn, joten näihin kuviin on tyytyminen.


Vaaleanpunaiseen purjeeseen on käpyilty koristeellisia silmuja.