sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Ruskakoru käpypitsilehdistä

 


Käpypitsikorusetti E15 ohjeella


Jatkoin käpyilyä viime viikon E15 teemalla eteenpäin. Käpypitsiyhdistys osallistui Kuopion kädentaitomessuihin. Matkustin Kuopioon yhtenä päivänä junalla ja ehdin osallistua työpajapisteelle noin viiden tunnin ajan. Messut ovat piristäviä, on mukava tavata uusia ihmisiä ja irrottautua arjesta hetkeksi. 

Lehtikoru


Syksynlehtiin laitoin keskelle punaisia muovihelmiä ja lehtien väleihin muutaman ruskean muovihelmen. Lankana edelleen Lizbeth 40 syksyn värit. Lehtiä kaulakoruun tarvittiin21 kpl ja lisäksi kaksi lehteä korvakoruihin. 

Ajattelin, että helmet pitävät korun koossa ja käytin sitä messureissulla ihan kovettamatta, mutta kotiin tultuani päädyin kuitenkin tekemään kevyen tekstiili-decoupage-käsittelyn ja nyt toivon, että lehdet pysyvät paremmin avoimina. Toki luonnossa lehdet käpristyvät eivätkä pysy sileinä, mutta korussa on kuitenkin parempi näin.

Kädentaitomessut


Käpypitsiyhdistys on tänä vuonna osallistunut kädentaitomessuihin Turussa ja Kuopiossa. Helsingin messuille osallistuttiin viimeksi vuonna 2020. Muita mahdollisia messuja olisi myös Jyväskylässä ja Oulussa. Katsotaan ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja olisiko jäsenistössä enemmän messutyöpajasta kiinnostuneita jäseniä. Kiinnostuneita solmujen kokeilijoita on aina messuilla työpajoissa runsaasti.


Työpiste hiljeni päivän päätteeksi ja otin muutaman kuvan.


Messuilla on riittävästi rekvisiittaa erilaisista pitseistä, kun osallistujat tuovat omia käsitöitä ja tietokirjallisuutta mukaan. Pitsit ovat avuksi tekniikan esittelyssä ja houkuttelevat messuvieraita kokeilemaan solmun tekemistä.


Oliivin vihreä virkkauslanka


Unohdin oman työn kotiin ja ostin messuilta kotimatkaa varten oliivinvihreän kerän merseroitua puuvillalankaa (Scheepjes Maxi Sugar Rush). Lanka on paksua ja olin junassa vähän väsynyt, joten päätin jatkaa samaa mallia edelleen, koska se oli yksinkertaisin ratkaisu, ajattelin rannekorua. Käpyilin pari lehteä, sitten väsymys voitti ja torkuin loppumatkan.

Kotona kiinnitin suureen lehteen afrikkalaisen kierrätyslasihelmen ja mietin tulisiko tästä hyvin kovetettuna avaimenperä vai tekisinkö toisesta lehdestä samanlaisen, jolloin minulla olisi korvakorut. Lehden pituus on 4 cm. Luulen, että avaimenperä on parempi ratkaisu.


Oliivinvihreä lehti virkkauslangasta.




3 kommenttia:

  1. Your leaf earrings and necklace are gorgeous! Yes, it’s good to attend craft events, talk to others and get out and about.

    VastaaPoista
  2. Wow, Marja, your jewellery set is fantastic and how wonderful that you wore it the entire day at the fair! Your display has some marvelous tatted items! Thanks once again for participating and creating this beautiful piece. 💕💕💕

    VastaaPoista