sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Käpypitsien kanssa markkinoilla

 

Sadepäivän käsityömarkkinat ja uusi peili.



Käsitytömarkkinapäivä koitti sateisena. Sadetta oli alun perin luvattu pitkälle iltapäivään. Sade kuitenkin loppui onneksi aiemmin ja saatiin viimeiset tunnit myydä ihan poutasäässä. 

Aiemmin käytettiin tyttäreni metallipeiliä, nyt kun olin markkinoilla yksin, ostin uuden peilin. Kuten kuvassa näkyy peilikin peittyi sadepisaroihin. Peitin muovilla hetkeksi kaikki myyntituotteet. Loppuajaksi laitoin villatuotteille sateenvarjon ja pitsit saivat altistua muutamalle sadepisaralle.

Korupeilistä ei ollut paljon hyötyä sadesäässä. Kauppa kuitenkin kävi ja sateen lakattua jopa piristyi. Lopputulos oli plussalla, vaikka vähemmän kuin viime kesänä, jolloin oli aurinkoinen poutapäivä.

Ensimmäinen myyntituote oli munakennoista ja grillitikuista valmistetut sytykeruusut 5 kpl, mikä oli yllättävä aloitus, kun huomioidaan kostea sadepäivä. Toivottavasti säätilanne on ensi vuonna parempi. Steariinissa kastetut munakennoruusut ovat kierrätystä parhaillaan, niiden avulla sytytetään uuni tai nuotio entistä helpommin. Kerään kennoista parhaat kohdat talteen. Tänään ruusut olivat sinisiä. Ruusut myyntipöydällä ovat kauniit ja purkissa asetelmana tuovat korkeamman yksityiskohdan myyntipöydän koristeeksi.



Sytykeruusuja munankennoista ja grillitikuista.




sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Käpypitsiriipuksia

 

Valmiita käpypitsiriipuksia

Syksyn käsityötori lähestyy ja käpyilin vielä pöydän täytteeksi muutaman riipuksen. Saman mallin toistaminen nopeutti työtä ja teinkin kolme riipusta samalla mallilla. Värin vaihtelu tekee jokaisesta eri näköisen. Lisäksi ecrun värinen lanka oli numeroa 40, kun muut ovat paksumpaa 20 numeron lankaa.

Musta riipus on myös Lizbeth 40 lankaa. Mustan riipuksen ohjeena on Endrcuks ohje numero 10, jonka reunus on tässä käännetty medaljongin muotoon. Renkaissa on kaksoissolmuja 4-4-4 ja kaarissa 6, kuten alkuperäisessä mallissakin. Rengas olisi voinut olla laajempikin, pidin vain keskuksen pienenä ja siksi työhön mahtui kuvio-osia vain kahdeksan. Riipusketjut ovat ruostumatonta terästä.

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Kaapinsiivouskäpypitsit ja -neuleet

 

Käpypitsejä hartsissa ja villaneulekynsikkäpitä..



Hartsikorut oli kokeilu ja  nyt kokeilin vielä tehdä pitsikoruja hartsiin kehykseen. Se ei oikein onnistunut, koska menetelmä ei ollut täydellinen, enkä sellaista helposti löytänyt. Molemmat hartsipullot on tyhjennetty, enkä ole ihan heti ostamassa uusia. Laitoin joitain käpypitsikuvioita kehykseen avaimenperäksi ja korvakoruiksi.

Käsityötorilla on aiemmin mennyt kaupaksi kynsikkäitä, joten neuloin kaapissa olevasta suomenlampaan langasta kahdet pehmeät kynsikkäät. Syksyllä villatuotteet voivat mennä kaupaksi ja on mukavaa, että myyntipöydällä on runsaammin myytävää.

En käynyt nyt kesän aikana toreilla ollenkaan, siksi tähtään kahden viikon päässä oleville käsityömarkkinoille. Sitten voin taas miettiä muita käsityö ja pitsiteemoja