sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Säihkettä käpypitsissä Uutena Vuotena

 


Pukukoru käpypitsistä siniseen mekkoon.


Pukukoru


Uuden vuoden aatto aukesi aurinkoisena pakkaspäivänä. Talvipäivän seisaus oli 9 päivää sitten ja valoisa aika lisääntyy päivä päivältä pidemmäksi. Joulunajan vapaapäivät ovat kiireettömiä ja käpyilin siniseen mekkooni sointuvaa korua kuunnellen samalla äänikirjaa. Jännittävä tarina vei mukanaan ja käpyilin korusta vähän pidemmän, kuin olin suunnitellut. Korua voi kuitenkin käyttää mekon kanssa, vaikka yhtään pidempi se ei voisi olla.

Halusin korusta ohuen ja sopivasti hohtavan, siksi valitsin ohjeeksi ihan perusohjeen ja laitoin jokaiseen silmuun siemenhelmen. Ohjevideossa käytetään neulaa, mutta minulla oli käytössä sukkula ja lankakerä. 

Kuvassa korun sininen väri on vaaleampi kuin todellisuudessa ja siemenhelmet ovat hopean väriset, mekon väri taas on todellisuudessa vaaleampi. Lankana on Lizbeth 20. Korun pituudesta johtuen laitoin lukoksi pienen magneettilukon, joka lisäsi korun pituutta mahdollisimman vähän.



Lähikuvaa käpypitsikorusta.



2 kommenttia:

  1. That's one of my favourite patterns, though I've never added beads to it. Very pretty. I look forward to seeing your tatting during 2024, I hope it's a good year for you and your family.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, sometimes jewelry needs a little sparkle. Happy New Year to you too!

      Poista