sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Pitsikäpy-käpypitsi

 



Käpyharjoitus


Ulkona on lunta ja oikea talvi, mietin, pitäisikö kuvata joulumaisemia nyt, ihan siltä varalta, että lumi sulaa jouluksi pois. Ehkä täytyy luottaa pakkaspäiviin, kun ilmatieteen laitoskin lupaa valkeaa joulua.

Päätin kokeilla männynkävyn käpyilemistä, kun löysin netistä sopivan ohjeen.  Varasin kaksi eri lankaa ja ajattelin kahta käpyä, mutta ohje olikin yllättävän hidas koostuessaan osista, joita liiteltiin yhteen.

'Käpy oli sisältä ontto ja laitoin villaa täytteeksi (kotimaista Texcel-lampaan villaa, joka ei vanutu) Luulen, että tulin laittaneeksi vähän liikaa, koska kävyn suomut asettuvat pinnalle vähän pingottuneesti. Jos teen vielä toisen kävyn, niin villamäärä on sitten pienempi.

Käpy sopii kokonsa puolesta hyvin vanhojen lasikäpyjen joukkoon koristeeksi. Lanka on Aidaa ja kävyn pituus 5,5 cm. Ohje löytyy Anastasialta YouTubesta sivustolta Hobby Point. Työvälineenä tylsytetty nukkeneula.


Lasikäpyjä ja lankakäpy.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. To be honest, it's Anastasia's cone pattern, but I really like it too.

      Poista
  2. Splendid!!! And this same idea can be used to make strawberries, lavender, etc. Your cone looks really nice. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. That strawberry idea is good, maybe I'll try it. Now I thought of making a Christmas arrangement around the pine cone.

      Poista