sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Vaalea kesäperhonen

 Käpypitsiperhonen Rebecca Jonsin ohjeen mukaanHelteet jatkuvat, pitäisi nauttia, mutta tunnustan odottavani sadesäitä ja työskenteleväni ilta-öisin viileämpään aikaan, mikäli mahdollista. Pohjoiseen sopeutuminen näkyy minun kohdalla liiankin selkeästi, ehkä nuoret ovat altistuneet helteelle enemmän ja tulevat pärjäämään paremmin ilmaston lämpenemisessä. Nyt sataa ja salamoi! Pienikin ukkossade puhdistaa ja raikastaa ilmaa.


Käpypitsiperhonen


Jatkoin perhoslinjalla ja otin käpypitsiohjeen samasta kirjasta (Rebecca Jonesin kirjasta "The Complete Book of Tatting") kuin viimeviikolla. Nyt käpyilin hennon punavalkoisella langalla kevyen kesähelleperhosen, jonka siipien kärkiväliksi tuli 4.5 cm. Lankana edelleen Lizbeth 40. 

Perhoskokoelman kartuttaminen tänä kesänä oli suunnitelmani ja nyt siis sain käpyiltyä jo toisen perhosen, joten käpyilykesä etenee suunniteltuun suuntaan.4 kommenttia:

 1. A lovely addition to your butterfly collection! I especially like the antennae.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josephine's ring is a nice end for the antennae.

   Poista
 2. Both butterflies are lovely (the one from the previous post and this one). I was recently gifted the book and I hope to try them out some time and refer to your notes. 🦋

  VastaaPoista
 3. The book is surprisingly versatile and extensive. I'll definitely keep tatting on its patterns.

  VastaaPoista