sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Talvikuvioiden käpyilyä

 

Lumihiutalekokoelmaan uusimmat kuviot

 
Vielä on nähtävissä joitain värikkäitä lehtiä, mutta suurimman osan tuuli on jo pudottanut maahan. Sykyn viimeisenä värinä keltainen on vallannut maiseman ja pian keltainenkin katoaa kokonaan. Syksy muuttuu harmaaksi, tummenee ja valo katoaa kokonaan. Värit ja vuodenaikojen seuraaminen luonnossa toimii minulle enrgian lähteenä, siksi teema on toisinaan mukana postauksissa. 


Syksyn viimeisiä lehtiä

Käpyilytyöksi valitsin tällä kerralla valkoisen lumihiutaleen, eletäänhän jo lähellä ensilumen aikaa. Mallin otin vaihteeksi perinteisestä kirjasta nettiohjeen sijaan. Kirjan on Handy Hands tuotantoa: "Festive Snowflakes & Ornaments For Needle and Shuttle Tatters" vuodelta 2009. ( ISBN: 1-883432-16-2) Käpypitsiumihiutale kokoelmani on karttunut, mutta tämä ohje on vielä käpyilemättä.


Lumihiutale

Valitsin kirjasta lumihiutaleen numero 12. Ohjeen lumihiutaleeseen tehdään ensin keskuskuvio ja sitten toisella kerroksella varsinainen lumihiutale. Ajattelin, että teen samalla useamman kappaleen, joten käpyilin samalla 3 keskuskuviota. 


Tunnistat varmaan ajatuksen, että tämä mallihan on yksinkertainen ja näitä voi tehdä samalla useamman, niin saa näyttävämmän koristekokonaisuuden. 


Ensimmäinen yritys

Katsoin toisen kerroksen ohjeen ja laitoin elokuvan käpyilyn taustalle. Ajatelkaa mitä itsevarmuutta, kuvittelin muistavani kuvion kertavilkaisulla ja sitten käpyileväni kuvion elokuvaa katsellen. Ihan näin näppärä en ollut.

 

Lumipallo

Lopputuloksena ihmettelin kuviota, joka oli minusta enemmän lumipallo kuin lumihiutale. Lumipallona ihan kiva. Katsoin uudestaan kirjan kuvaa ja totesin käpyilleeni renkaat vääriin kohtiin. Säännöllisestä virheestä syntyi hieno lumipallo, joten työ ei täysin epäonnistunut. 

 

Toinen yritys

Nyt seurasin ohjetta huolellisemmin ja kaikki renkaat ja kaaret tulivat niille suunnitelluille paikoille ja lumihiutaleeni oli enemmän lumihiutalemainen kuin tuo ensimmäinen pallo. Ja ennen kaikkea kuvio oli kirjan ohjeen mukainen.

 

Lumihiutale numero 12


Tässä vaiheessa minula oli siis kaksi erilaista kuviota ja yksi valmis keskuskuvio, jota jatkaa. Lumipallo oli kiva, eikä lumihiutalekaan hassumpi, mietin kummanko tekisin. Pohdinta päättyi lopputulokseen, että motivaatio oli kadonnut, en halunnut tehdä kumpaakaan.

Kolmas kokeilu

Selasin kirjaa, ja kuinka sattuikaan, löysin sieltä toisenkin lumihiutaleen (lumihiutale numero 2), jossa oli sama keskuskuvio. Päädyin siis kolmanteet erilaiseen kuvioon, joten lopputuloksena ei ollut kolmen samanlaisen lumihiutaleen sarja vaan huolimattomuuden tuloksena kolmen erilaisen kuvion sarja. 

 

Lumihiutale numero 2
4 kommenttia:

 1. I’ve read that no two snowflakes are identical, so your three variations are apt!

  VastaaPoista
 2. Great snowflakes and I like your snowball!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snowballs are also part of winter, so suitable for decoration.

   Poista