sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Pienet solmukorvakorut

 

Korukokeilu helmilangasta ja vanhoista napeista.

 

Kesälomalla kuuluu irrottautua arjesta ja olen siis harrastanut käpyilyäkin aika minimaalisesti. Kun tuli vastaan japanilainen lattianpesuohje, niin päätin kokeilla tätä vähän enemmän aikaa vievää siivoustapaa. 

Ymmärrän hyvin ajatuksen, että samalla tulee puhdistettua sielu, koska siivotessa on aikaa ajatella ja käydä läpi kaikki kertynyt törky.

Mielestä ja sielusta en ole niin varma, mutta lattioista tuli puhtaita ja ajattelin, että lattialistan reunat ja pistorasiat ym. lattiatason pienet kohteet eivät ole koskaan olleet näin puhtaita aiempien siivousten jäljiltä.
 
Ajattelen, että ero aiempaan on selvä, mutta en ole varma huomaavatko muut kuin minä.

 

Solmukorut


Ihan kokonaan en ole pitsisukkulasta irrottautunut. Kesän teemana ovat olleet pienet perhoset ja kukat. Nyt poikkesin teemasta, ja muistuttelin mieleen kelttisolmua käpyilemällä pienet korvakorut helmilangasta ( Finca 12). 

Solmu on mahdollisimman yksinkertainen ja nopeasti toteutettu. Usein tulee käytettyä neulaa pitsien päättelyyn, nyt pujotin apulangan viimeisten solmujen sisään ja päättelin sen avulla.
Näin pienessä työssä päättely jäi paremmin piiloon tällä tavalla. Lanka on melko paksu ja työssä vähän solmuja, se ei ole hyvä yhdistelmä neulalla päättelyä ajatellen

Löysin kaapista pari vanhaa nappia ( halkaisija 12 mm ), joista poistin takaa ompelulenkin ja hioin taustan tasaiseksi hiomapaperilla. Liimasin solmut nappeihin ja tapit taustaan. 
 
Vanha helmilanka


havaintoja pikaliimasta ja napeista


Vasta liimaamisen jälkeen muistin, että pikaliima ei ole hyvä, koska liimakohta jää tummemmaksi ja solmun väristä tulee epätasainen. Siistimpi olisi voinut olla, jos olisin ollut huolellinen liiman valinnassa. Valmiita koruja katosessa kuitenkin totesin, että helmilangalla huolellinen liimaus voisi  onnistuakin, sillä liiman täysin kyllästämiä kohtia oli yllättävän vähän.

Ennen liimausta olisi myös ollut hyvä hiukan ryhdistää solmua kangasdecoubage-lakalla. Nyt solmut liukuivat ja asettuivat nappeihin vähän eri tavalla ja korupari on kaikkea muuta kuin symmetrinen. Mutta tulipa tämäkin kokeilu tehtyä.

En ollut koruihin tyytyväinen, valkoinen nappi korostuu korvassa liikaa. Ehkä käytän jatkossa napit nappeina, enkä yritä soveltaa niitä korun valmistukseen.
 
 

2 kommenttia:

  1. I like your earrings. Perhaps the white is a bit prominent. Good experiment though.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for the comment, and you are right. I am afraid, that I have no clothes to wear with these earrings because the white really is too prominent.

      Poista