sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Kevätliina 2022 vihdoin valmiina

 

Talviliina kuvattuna lattialla


Viimeinen vuodenaikaliina valmistui vihdoin. Vuodenaikojen teeman mukaan tässä liinassa on mukana melkein kaikki vuodenajat. Käpypitsiliinan ohje on kevätliina, liinan teemana talven kylmät värit ja liina valmistui kesällä. Vain syksy puuttuu liinan valmistusprosessista. 

Pääsin aloittamaan liinaa poikkeuksellisen myöhään, joten ei ihme, että sen valmistuminen siirtyi hellekauteen. Viimeiset päivät ovat olleet minulle liian helteisiä. Lämpötila on vaihdellut 29 ja 31 celsiusasteen välillä, mikä on minulle liikaa. Onneksi yöt vaikuttavat viilenevän ja jatkossa saadaan välillä sateita.

Liinaurakan jälkeen olen ennenkin yrittänyt tehdä pieniä käpypitsitöitä ja nauttia kesästä, joten tavoitteena on nytkin vaihtaa liinan käpyily pieniin kukkiin ja perhosiin kesän ajaksi. Ajattelin viettää kesää myös keräten kasveja teehen ja jalkakylpyihin.


Lumen ja pakkasen värejä

Mietin viimeistä kerrosta pitkään ja valitsin lopulta keskustan värejä reunoille. 

 • Minusta valinta oli onnistunut, vaikka näin liinasta ei tullutkaan selkeää jäälauttaa.
 • Liinaa aloittaessani ajattelin luoda lumen ja jään rakeista tunnelmaa pitämällä sukkulassa koko ajan valkoista lankaa, jolloin renkaat ovat aina valkoisia rakeita. 
 • Poikkesin tästä suunnitelmasta vasta viimeisellä kerroksella. 
 • Tietysti kaarissa olevat renkaat ovat kaaren langasta ja näillä kerroksilla minulla oli kaksi sukkulaa, mutta 
 • pääosin toinen lanka tuli koko ajan kerältä.koko vuodenkierto samalla pöydällä

Liinat tulevat parhaiten esiin yksitellen. Kuvassa kevään valo ja kesän kukat vaikuttavat vaaleilta voimakkaan syksyn lähellä. Syksystä tuli ehkä turhan värikäs, siitä unohtui harmaus ja tummat värit. Talviliinan kerrokset ja liukuvat värit häviävät kuvassa rakeisen lumipeitteen alle, mutta niinhän saa talvella käydäkin.


Liinasarja

Kaikki vuodenaikaliinani on tehty Lizbeth 40 langalla. Liinan halkaisijaksi tuli n. 56 cm, mikä on lähellä kesä ja syksyliinojen kokoa, kevätliina on hiukan pienempi. Kuten jo aiemmin totesin, minulla ei ole pöytää kaikille liinoille, joten vaihdan varmaan liinaa vuodenaikojen vaihtuessa. Näin helteellä ajattelen, että talven kylmällä liinalla voi olla viilentävä vaikutus ja talvella kesän liina toisi lämpimiä ajatuksia. Ehkä syksyn ruska sopii syksyyn, kun on vielä harmaata lehtien putoamisen jälkeen ja kevään liina kevääseen. Aika näyttää mikä liina asettuu pöydälle milloinkin.


2 kommenttia:

 1. Oh that’s really beautiful. Please show all your seasons together if you can. I think it’s a great idea to display winter cloth in summer and summer one in winter!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I added a picture to the post. I took the picture in the sunlight.

   Poista