sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Käpypitsiperhonen punasiipi

 


Punasiipinen frivolite-perhonen


Juhannus lähenee ja minulla on kevätliinan käpyily pahasti kesken. Onneksi liinassa on talviteema ja voisin kuvitella, että talveen mennessä saan viimeisen kerroksen lopulta valmiiksi. Tällä viikolla taas kartutin käpypitsistä perhoskokoelmaani.


Punasiipinen perhonen

Otin ohjeen perhoseen Ruth Perryltä, kirjasta jonka ostin viime talvena. Tässä on taas klassinen kirjanostotapahtuma; ostin kirjan kauniin kansikuvan houkuttelemana, kirja jäi hyllyyn, nyt käpyilin kansikuvaperhosen ja mietin tuleeko muita malleja tehtyä ollenkaan.

Kirja on siis Shabby chic tatting, julkaistu nimimerkillä Rozella Linden. Kirjan käpypitsiperhosessa oli ommeltu jälkikäteen renkaiden päälle helmet. Tämä toimii hyvin kun lanka ja helmet ovat samaa sävyä. Minulla oli varattuna punaiset kristallihelmet ommeltavaksi renkaiden päälle, mutta päätin jättää ne lopulta pois ja lisäsin vain vartaloon mokan väriset helmet.

perhonen kauempaa katsottuna

Tämä malli, jossa on vain paljon pieniä helmiä on mielestäni herkempi ilman suuria helmiä siivissä. Kauempaa, heikommassa valossa katsottuna lanka katoaa ja helmet tekevät vaikutelman läpikuultavista siivistä. Jos mieli muuttuu, niin voinhan ommella helmet myöhemmin. Tilanne olisi tietysti toinen, jos lanka olisi voimakas punainen kuten helmetkin.

Teknisiä tietoja:

         lanka Lizbeth 40, hyvin vaalean punainen

         pienet muoviset siemenhelmet

         Swarovski-kristallit, joiden värisävynä on mocca

         siipien kärkiväli n. 10 cm ja vartalon pituus n. 4 cm 

         perhonen on varmaan parhaimmillaan ommeltuna koristeenaOma perhoseni kirjankannella kansikuvaperhosen kanssa


Pienet mattapintaiset kierrätetyt muovihelmet yhdessä kristallihelmien kanssa on ajatuksena vähän outo yhdistelmä, mutta kaikkea kotoa löytyvää tulee yhdisteltyä.

Tyttäreni on vienyt ekologista ajattelua korujen tekemisessä helmien kierrätystä pidemmälle. Hän kulkee myös puistoissa ja rannalla keräten lasinpaloja, jotka sitten puhdistaa, hioo ja liittää metallilankakoruihin. Jätteiden kierrätys ja uusiokäyttö ovat nykyajan termejä ja nuorisolle  perusarvoja. Vaikka jätteen hyötykäyttöä kannatankin, niin en ole vielä itse yltänyt vastaavalle kierrätyksen tasolle. 
4 kommenttia:

 1. I like your version. I don’t think it needs more beads. Hats off to your daughter for her recycling. I like the idea, but I haven’t done it either.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for the comment, now that I’ve looked at the butterfly more. I’ve given up on the idea of adding more larger beads.

   Poista
 2. Your version came out beautifully and it would be nice to see the luminescence you described 😍. Sadly our photos often fall short of the real-life experience.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I took a picture with a phone that is not the same as the camera and low light makes it difficult to get a photo. Thanks for the comment.

   Poista