sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Nopea ja helppo käpypitsilumihiutale Lumihiutaleohje Singaporesta


Puin eilen lämpimän takin ensimmäistä kertaa tänä syksynä ja tuumasin, että ensilumi voi tulla hyvinkin pian. Tänään etsiskelin jo lämmintä pipoa päähän. Ehkä nyt saa jo siirtyä lumihiutaleiden pariin. Aiempien vuosien lumihiutaleet löytyvät blogista tunnisteella lumihiutaleet.

Yritän vielä löytää malleja, joita en ole aiemmin tehnyt. Mielessä on kyllä käynyt myös suunnitella omia lumihiutalemalleja. Toistaiseksi olen tehnyt omia malleja vain myytäviin koruihin ja muut, blogissa tekemäni käpypitsien ohjeet olen pyrkinyt löytämään verkosta tai kirjoista.

 
Lumihiutale   
 

Lankana on Lizbeth 40, jota on suurin osa lankavarastostani. Lankavarastolle käy helposti niin, että joku lanka tietyn vahvuisena alkaa vallata tilaa muilta langoilta. Sitten juuri tästä yleisestä langasta löytyy eniten värejä, jolloin siihen on helppo tarttua. Minulla tällainen tilanvaltaaja on juuri Lizbeth 40. Haittana on, että muiden lankojen värivalikoima jää pieneksi, mikä puolestaan vähentää vielä niiden käyttöä.

Väreiksi valitsin Ecrun ja vaalean antiikki violetin. En ottanut vielä kirkkaampia värejä näin syksyn harmaudessa käpyilyyn.

Mallin löysin sivustolta gracetat.blogspot.com.

Tämä malli oli melko nopea tehdä. Suunnittelinkin tekeväni näitä useamman värejä vaihdellen, mutta sitten sitkeä migreeni vei minulta pari päivää ja teinkin vain yhden lumihiutaleen.

Malli on mielenkiintoinen: lumihiutale lähtee kukasta, mutta lopulta siitä kuitenkin toisen kerroksen jälkeen muodostuu siro lumihiutale. Kuvittelin näitä valkoisena kuusenkoristeena ja siksi toivon tekeväni näitä vielä lisää. 


 

2 kommenttia:

  1. It’s pretty and interesting. I like the dimple chains and then the outward facing rings, a lot for the eye to explore.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You’re right, the dimple chains make the snowflake decorative even though the shape is otherwise simple.

      Poista