sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Yhden sukkulan rannekoru
Kuvauspaikaksi korulle valikoitui viuhka,
joka on ollut hellepäivinä ahkerassa käytössä.


Siivousprojekti

Kesälomalla on hyvä keskittyä tekemään asioita, joita ei muulloin tee ja näin irrottautua arjesta. Olen nyt yrittänyt saada aikaan kotiin järjestystä ja käpyily on jäänyt vähemmälle.

 •  Lankoja kertyy aina välillä varastoksi asti ja sitten niitä ajelehtii eri puolilla asuntoa.
 • Nyt halusin keskittää villalangat yhteen paikkaan ja ostin lankavarastoksi istumista kestävän monikäyttöisen puulaatikon. 
 • Ostin laatikon puuvalmiina, jotta voin maalata sen itse.  Maalasin aluksi kukkia eteen ja jatkan vielä sivut  ennen kuin lakkaan laatikon.

Maalina käytin kotoa löytyneitä Inka Gold – maaleja, jotka eivät olleet helpoimmat mahdolliset kukkamaalaukseen. Värejäkin oli käytettävissä vain viisi. Näillä maaleilla olisi ehkä parempi maalata tasaisia kiiltäviä pintoja, mutta yritin nyt maalata pensselin sijaan siveltimillä. Kaikesta tuherruksesta huolimatta kuva on itse maalattu ja oman käden jälki saa näkyä sisustuksessa. 

Ehkä pääasia on kuitenkin, että tästedes langat löytyvät helpommin kaikki samasta paikasta.Lankalaatikko

Rannekoru

Mustia helmiä on ollut varastossa pidempään, enkä ole oikein keksinyt niille käyttöä, nyt päätin valita langan helmien väriin sopivaksi. Deborah Stricklandin ohjeen otin Georgia Seitz – sivustolta.  Lanka on vähän paksumpi, Lizbeth 20, jotta helmet eivät näyttäisi suhteettoman suurilta. Oikeastaan korusta tuli juuri sopivan tällä lanka – ja helmiyhdistelmällä. 

Ainoa harmi on tuo lukko, joka olisi saanut olla tummempi, mutta löysin vain tuon hopeanvärisen, joten sillä täytyy mennä ainakin aluksi. Ehkä vaihdan lukon, kun täydennän seuraavan kerran korutarvikevarastoani.Keskihelmet väljästi langassa

 


Ohje kannattaisi lukea huolella, jos aikoo sitä noudattaa

Luulin muistavani näin yksinkertaisen ohjeen kertalukemisella, mutta luin ohjeen vähän liian nopeasti. Huomasin kesken työn, että minulle oli käynyt ajatusvirhe ja olin tehnyt renkaiden keskelle 6 solmua ohjeessa olevan neljän sijaan. Kuviosta tuli väljempi ja suurempi helmi jäi vähän liian pieneksi, verrattuna ohjeeseen. Oikeastaan helmi väljässä langassa tekee korusta kevyemmän, mikä on mustille helmille ihan hyvä asia. 

Harmittaa, että olen vähän huono käyttämään rannekoruja. Tästä korusta tuli minulle täydellisen sopiva. Ehkä on aika opetella rannekorun käyttämistä tämän korun kanssa. Näillä langoilla voisi tehdä rannekoruun yhteensopivan rintaneulan tai korvakorut, koska helmiäkin jäi vielä runsaasti jäljelle.2 kommenttia:

 1. Love your yarn box with its painted flowers. The bracelet is pretty, I like the combination of black beads with multicolour thread. You'll have to make a point of wearing it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for the comment!
   I am trying to tat a small brooch for use with the bracelet.

   Poista