sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Palmusunnuntain kukkaoksat




Maimai Kaiton kukkia oksissa




Aurinko paistaa ja eiliset lumet ovat sulaneet pois, kevät etenee vauhdilla. Virpominen on kielletty, mutta oksia voi aina koristella. En hakenut pajun (Salix) oksia, joita ei kasva ihan lähellä. Tästä perinteestä olen poikennut ennenkin ja ottanut oksat lähempää tuomipihlajasta (Amelanchier). Pajunkissamaiset silmut aukeavat lehdiksi pääsiäiseen mennessä ja ne voi laittaa koristeeksi kukkien sekaan maljakkoon tai ruukkuun. Mielestäni tuomipihlajan oksat kilpailevat tasavertaisena pajunoksien kanssa pääisäiskoristelussa.

Tein oksiin Maimai Kaiton ohjeella ihastuttavia pieniä kukkia hennon keväisin värein. Itse asiassa näin nämä kukat heti oksakoristeina kun katsoin julkaisun kaksi viikkoa sitten instagramista  

Näilläkin oksilla voisi jopa virtuaalisesti virpoa kuvaviestinä. Tekniikka pelastaa tilannetta paljon, vaikka nyt jokainen pysyykin tiiviisti kotona juhlapyhien ajan. "Virvon, varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks"  on erityisesti tänä vuonna vilpitön toivotus, joka lausutaan ajatuksen kanssa.



Kukat tasona kuvattuna keväisen kuvan päällä.


4 kommenttia:

  1. Such a pretty arrangement 🌻🌼🌻🌼🌻

    VastaaPoista
  2. What beautiful color and gorgeous tatting!

    VastaaPoista
  3. And beautiful pattern from Maimai Kaito. Thank you for the comment.

    VastaaPoista