sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Maaliskuun kukkakuvio
Daniela Mendolan kukkakuvio
Tätä viikkoa ovat hallinneet arjen huolet. Suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan; junamatka ei enää tule kysymykseen ja matkustaminen muutenkin on vähennettävä minimiin, kouluryhmät ovat suuria ja riskiryhmään kuuluva lapsi taitaa jäädä kotiin, lähipiirissä on ihmisiä karanteenissa ja kanssakäyminen on mietittävä tarkkaan ja pidettävä tauolla. Lapsetkin ovat nyt toistaiseksi kahdessa osoitteessa, vanhin jäi isän luo, kun karanteeni alkoi ja kaksi nuorinta ovat minun luonani. On lasten isän kanssa asuttu eri osoitteissa jo n. neljä vuotta, lapset ovat tähän asti liikkuneet vapaasti osoitteesta toiseen.

Tämän viikon pitsi ei varsinaisesti ole keltti, mutta kukan keskus muistuttaa kelttikuviota. Halusin välillä tehdä helpon ja yksinkertaisen. Malli on Daniela Mendolan ja löytyy linkistä nimellä Motif 6.

Tein kirjavasta langasta ja otin kuvan kirjavalla taustalla, mutta minusta kuvio kuitenkin erottuu taustastaan. Jotenkin värit ovat voittaneet lankavalinnoissa hillitymmät sävyt. Valitsin värejä Renulekin kevätliinaan ja olen hiljalleen suunnitellut tekeväni keskustan valkoisella langalla, lisättynä vähän keltaista väriä. Toisin kävi siinäkin, liinan keskustaksi tuli keltainen aurinko, jossa on mukana hiukan voimakasta sinistä ja ripauksia taivaansinistä. Kun alku on tämä, niin liinasta ei ehkä tule niin hillitty ja hienostunut, kuten aiemmin kuvittelin. Maisema on synkkä, kun ei ole lunta, eikä vielä vihreää ja uutiset ovat synkkiä. Kaiken synkkyyden keskellä tuntuu hyvältä käyttää vastapainoksi kirkkaita ja kauniita värejä odotellen kesää ja pandemian laantumista.Liinan keskusaurinko


4 kommenttia:

 1. Yes, I like your bright colours to counteract the gloom. I look forward to seeing how your doily develops. As you say, your choices can change as you go. I hope things work out for you and the children better than you can visualize now.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The best thing about these doilies is that the colors are not modeled. Color design is fun.

   Poista
 2. Fabulous flower motif!!! :)
  Awesome sunny start to your doily!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Frivolite sunshine while waiting for spring sun.

   Poista