lauantai 12. toukokuuta 2018

Mantelikirjanmerkki


Huomenna on äitienpäivä. Ostin äidille kirjan ja halusin tehdä mukaan kirjanmerkin. Ajattelin jatkaa vielä vähän mantelipitsillä, vaikka se ei oikeasti ole minun juttu ollenkaan. En millään jaksaisi laskea noita manteleiden lankoja, jotta manteleista tulee samankokoisia. Tämä ongelma johtuu varmaan siitä, että teen harvoin pitsiä keskittyen ja omassa rauhassa ilman mitään keskittymistä häiritsevää tekijää.

Lanka on tässä työssä tavallista paksumpaa. Tein helmilangasta saadakseni kirjanmerkkiin enemmän kokoa. Mielestäni lankavalinta oli onnistunut. Tuo lankakerän loppu oli vanhaa lankaa. en ainakaan muista sitä ostaneeni, joten oletan sen olevan mummolta jääneitä lankoja (mummon kuoli jo 25 vuotta sitten). Puuvillalanka kestää aikaa paremmin kuin moni muu materiaali. Päivän teemaan, äitienpäivään lanka sopii mainiosti; lanka on mummolta peritty, minä tein kirjanmerkin ja lahjoitan äidilleni. Siinä on ketju suvun äitejä kolmessa sukupolvessa.

Ohjeen hain netistä. Halusin vielä kokeilla samaa kaksivärisenä. Luultavasti annan kuitenkin lahjaksi tuon alkuperäisen, jossa on voimakkaampi väritys.6 kommenttia:

 1. very pretty & excellent as a gift

  VastaaPoista
 2. It's lovely, and I do like the symbolism of using thread from your grandmother to make a gift for your mother.

  VastaaPoista
 3. Thanks for the comment, with the story the gift feels more valuable.

  VastaaPoista
 4. Lovely work with an attached meaningful heart in thread❤

  VastaaPoista