lauantai 6. toukokuuta 2017

Punaiset korvakorut

Viime päivinä aika on kulunut enemmän siivoamiseen, kuin käsitöihin. Käsiin osui pussi punakeltaisia Swarovski-helmiä. Valitsin punaisen langan (Lizbeth 40) ajatellen sen varmasti sopivan helmien väriin. Noin punainen ympäristö tuntui vähän himmentävän kristallihelmen hehkua, mutta helmi kuitenkin erottuu korussa. Helmen reikä on vähän pieni, muuten kristalli on kyllä kaunista. Pusseja on enemmänkin ja niissä eri sävyisiä helmiä. Täytyy muistaa pussien olemassaolo, niin tulee niitäkin käytettyä.
Meillä on kotona melko monipuolinen helmivalikoima, koska minä en ole ainoa helmen hankkija. Meidän 10v. taiteilija tekee myös helmitöitä. Pääasiassa koruja, korurasioita ja muuta pientä. Pyydetään sitten toisiltamme helmiä tarvittaessa ja joitain pusseja on ostettu yhteisiksikin. Myös muita korutarvikkeita saadaan, vaihdetaan ja lainaillaan toisiltamme. Yhdessä ei kuitenkaan askarrella, neidillä on oma paja omassa huoneessa ja minä teen omat käsityöni yleensä olohuoneessa. On mukava nähdä, että näpertelytaipumus on periytynyt edes yhdelle kolmesta lapsesta.


Kuvassa toinen tytön pöydällä olevista korutelineistä. Minä olen oikeastaan ostanut tämän puisen telineen Saarenmaan matkalta Eestistä ihan omaan käyttööni, mutta tarpeen tullen se on vaihtanut huonetta. Nuo unisiepparikorut on ostettu muistaakseni värin takia kerran torilta ja tuon ylä-osassa olevan frivolite – kaulakorun olen tehnyt pyynnöstä joskus pari vuotta sitten, mutta muut korut ovat neidin omaa tuotantoa.


Toinen korupuu. Harrastus on siksikin kätevä, että kun menee kaverisynttäreille, voi tehdä lahjan itse, eikä välttämättä tarvitse lähteä ostamaan. Korurasiat ovat kauniita, mutta niistä en saanut laittaa kuvaa. Kaksi vuotta sitten toisen luokan todistusten jaossa huomasin yllätyksekseni opettajallakin tuollaiset tarkkaan valituista helmistä tehdyt korut, se oli hauska yllätys.


Marja

 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Everything is beautiful love the tatting!

    VastaaPoista
  2. My daughter thinks that tatting is too slow. She has tried it and says it's easy but prefer to make jewelry from pearls.

    VastaaPoista