perjantai 13. tammikuuta 2017

Valkoisia korvakoruja

Valkoisen langan tähteitä.


Sukkulantyhjennys jatkuu. Valkoista lankaa oli jopa kolmessa sukkulassa. Onneksi ei missään suuria määriä. Tein pienet valkoiset nappikorvakorut, joissa yksinkertaisiin kukkiin liimasin helmet. Kommentti tuli välittömästi ” äiti, noi helmet on liian suuret”. Tein uudet ja laitoin pienemmät helmet. Pienensin kukan solmulukua vähän. Nyt korut kelpasivat kokeiluun.
Ostin uutta koruliimaa ja halusin tietää onko se kestävää, siksi pyysin kovaa kokeilukäyttöä. Korut kestivät oikein hyvin ainakin yhden 4 - luokan  koulupäivän, joten taidan luottaa tuohon liimaan. Liima on ihan lähimmästä askarteluliikkeestä ostettu koruliima, ei mitään ihmeellistä.  Olen vain joskus törmännyt myytäviin koruihin, jotka hajoavat heti ensimmäisessä käytössä, siksi halusin tällaisen kotitestin.


Riippuvien korvakorujen ohje tuli vastaan instagramissa.  Solmumääriä olen soveltanut helmien koon mukaan. Perhosen olen tehnyt yhdessä värikkäiden perhosten kanssa viime viikolla. Ohjeen osoitetta en enää muista.

sukkulantyhjennyskoruja


Lisäksi löytyi sukkula, jonka lanka oli jäänsinisen ja lumivalkoisen kirjavaa. Siitä tein korut. Samalla perusmallilla yritin tehdä vanhasta sinisestä langasta, josta viime syksynä tein Teiko Fujiton mallin mukaan liinan.
Sininen lanka on niin tummaa, että koruista tuli mielestäni synkät. Laitoin piristykseksi kaksi aiemmin tehtyä, perhosta. Ehkä koruja voi näin käyttää. 
Sinistä lankaa on vielä sukkulassa melko paljon, mutta taidan sen tyhjentää ihan roskiin. Sininen lanka on vanhaa kankaankudontalankaa, liian löyhäkierteistä ja epätasaista frivolite-pitsiin. En oikein halua tehdä siitä nyt mitään.  En keksi mihin se sopisi, joten tämän langan osalta tällä kertaa luovutan.
Sain kuitenkin muutaman sukkulan tyhjäksi ja nyt tekee mieli täyttää niitä taas.
Tammikuu on jo pitkällä ja on aika katsoa eteenpäin ja hyväksyä, muutama vanha lanka sukkuloissa.


Marja


 Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

4 kommenttia:

  1. Love the butterflies on the dark blue, and the white with pearl is very elegant. 😄your tatting is off to a good start hugs from Carollyn tatting blog 🌹💟🌹

    VastaaPoista
  2. Butterflies flew to their place, I am glad if you liked.

    VastaaPoista