sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

NeulaperhonenViime kesänä tein sarjan perhosia. Perhonen tuli taas mieleen, kun oli sukkuloita tyhjennettävänä. Tällä kerralla tyhjensinkin sukkulan tekemällä pitsiä neulalla, samalla purkaen sukkulaa. 

Neulalla saa noita kiharoita, eikä kaikkien osien tarvitse olla lenkkejä tai kaaria. Tein siipien keskelle kiharat, jotka lisäävät perhosen koristeellisuutta. Mitä perhosen vartaloon tulee, niin se on liian paksu ja pyöreä, mutta en nyt jaksanut suunnitella enempää. Tähän perhoseen ei ole ohjetta. Tein sen vain aloittaen noista vänkyröistä siipien keskellä ja lisäsin lopuksi siipien keskelle vartalon, jonka tein myös neulalla toiselta jämäsukkulalta. Olen tyytyväinen lopputulokseen, siitä tuli jotakuinkin sellainen kuin kuvittelin etukäteen.

Perhonen lentää Pikkutalvion lehdellä. Laitoin joskus viiniköynnöksen ruukkuun pikkutaimen, joka on täyttänyt ruukun pinnan kokonaan. Molemmat kasvit elävät samassa ruukussa sulassa sovussa keskenään.


5 kommenttia:

 1. Love that butterfly. I didn’t realise that needle tatting is more versatile perhaps than shuttle, but now I think about it, that makes sense. Good way to empty shuttles.

  VastaaPoista
 2. Love the colors too so very beautiful!

  VastaaPoista
 3. Thanks for your comments Muskaan, Carolyn and Jane.
  The butterfly was an interesting exercise. I am happy with the result and I am glad that you like it.

  VastaaPoista